Животът на колите и вановете в ЕС вече ще бъде

...
Животът на колите и вановете в ЕС вече ще бъде
Коментари Харесай

Животът на колите и вановете в ЕС в близко бъдеще – 200 000 км или 10 г.

Животът на колите и вановете в Европейски Съюз към този момент ще бъде до 200 000 километра или до 10 години - според на това кое от двете събития настъпи по-рано.

Това планува краткотрайното съглашение, реализирано сред договарящите екипи от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз и Европейския парламент. То е за нови пределни стойности за излъчванията от коли, рейсове и други транспортни средства, известни като „ Стандарти Евро 7 “.

Мерките ще се ползват след влизането в действие на регламента. За да стане това, той би трябвало да бъде утвърден поотделно от Съвета и на пленарна сесия от Екологичен потенциал. Все още не е ясно по кое време въпросната мярка ще влезе в действие. Казано на елементарен език, от избрана година - само че неразбираемо още коя, създадените към нея нови коли имат предел до 10 година за приложимост или 200 000 км.

Споразумението резервира „ Стандартите Евро 6 “ за таван на излъчванията от коли и ванове. То обаче понижава пределните стойности за рейсовете и камионите. Въвеждат се и тавани за частици, изхвърляни от спирачките - най-вече на електрическите автомобили.

Регламентът за „ Стандартите Евро 7 “ вкарва правила за излъчвания на отработени газове за пътни транспортни средства. Въвеждат се обаче правила и за други типове излъчвания, да вземем за пример такива от изхабяване на гумите. Определя се и таван за продължителност на батериите.

Новото законодателство ще размени предходните обособени правила за излъчванията „ Евро 6 “ Новите стандарти, или „ Евро 7 “, ще важат и за леки, и за тежкотоварни возила– коли, ванове, рейсове и камиони.

Ако до момента диаметърът на излъчванията на твърди частици е бил 23 нанометра, той към този момент ще бъде едвам 10 нанометра. (1 нанометър е еднакъв на една милиардна от метъра – б.р.)

При тежкотоварните рейсове и камиони се вкарват построги ограничавания за замърсители, в това число за такива, които не са били обхванати от „ Евро 6 “. Такъв е казусът с диазотния оксид, прочут още като божествен газ.

За коли и ванове се вкарва ограничаване от излъчвания до 3 мг на километър за чисто електрически транспортни средства при общоприетия цикъл на шофиране и 7 мг на километър при всички останали задвижващи елементи. За тежкотоварните ванове таваните са надлежно 5 мг на километър за чисто електрически возила и 11 мг на километър за останалите задвижващи елементи.

Споразумението планува разнообразни периоди на използване на регламента след влизането му в действие.

30 месеца за нови типове коли и ванове и 42 месеца за нови различен вид возила;

48 месеца за нови типове рейсове, камиони и ремаркета и 60 месеца за нови возила;

30 месеца за нови системи и съставки за напасване към колите и вановете и 48 месеца за напасване към рейсовете, камионите и ремаркетата.

Предстои постигнатото краткотрайно съглашение да бъде публично утвърдено от Съвета и Европейския парламент. Очакванията са, че това е въпрос на чиста условност.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР