Животът на Давид Луис много напомня историята на обикновеното момче,

...
Животът на Давид Луис много напомня историята на обикновеното момче,
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Давид Луис

Животът на Давид Луис доста припомня историята на елементарното момче, което реализира грандиозни триумфи, с помощта на своята увереност и гений. Не толкоз запалените по футбола, може да не знаят името му, само че сигурно са запомнили прическата му.

Той е измежду най-атрактивните бранители в актуалния футбол. Бърз, техничен, убеден и с мощни далечни удари, Давид регулярно бележи красиви голове. Представяме ви 10 любопитни обстоятелството за този приветлив къдрокос футболист.

1. Раждането

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Oct 12, 2016 at 1:18pm PDT

Давид Луис Морейра Мариньо е роден в бразилския град Диадема, Сао Пауло на 22 април 1987 година. Има по-голяма сестра – Изабела.

2. Родителите

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Nov 5, 2013 at 6:38am PST

Майката – Реджина Селия и бащата – Ладислау са учители. Като по-млад, Ладислау се занимава любителски с футбол и мечтае да стане експерт. Играе за малко в титулярния тим на Атлетико Минейро, само че дребната заплата го принуждава да стартира работа като учител. И фантазията му се трансферира върху неговия наследник.

3. Обещанието

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Jan 28, 2019 at 9:52am PST

Луис има радостно детство, само че изпълнено с ограничения. Това го окуражи още повече и на четиринадесетгодишна възраст дава обещание на родителите си, че ще завоюва доста пари и ще им обезпечи удобен живот. И извършва обещанието си.

4. Другият спорт

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Oct 12, 2018 at 2:11pm PDT

Давид сполучливо практикува и различен спорт, в който също му вещаят блестящо бъдеще – джудо. Футболът обаче засенчва всички останали негови занимания, а и младежът желае повече от всичко да направи татко си благополучен.

5. Приятелството

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Jun 8, 2015 at 10:41am PDT

Младото момче израства с различен не по-малко прочут футболист – Тиаго Силва. Двамата са съседи и най-хубави другари. Бащите им виждат ползата и геният им и ги предизвикват да се развиват в тази сфера.

6. Разочарованията

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Sep 5, 2013 at 4:45am PDT

Двамата получават доста удари откакто нито един от младежките клубове, в които се пробват, не желае да ги одобри в редиците си. Отхвърлят ги, тъй като са прекомерно дребни, с цел да играят с по-големите младежи. Но и Давид, и Тиаго не се отхвърлят да преследват фантазиите си.

7. Трудният старт

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Mar 21, 2015 at 12:58pm PDT

Съдбата изпраща младия Давид в младежката академия на Сао Пауло. Там той се сблъсква и с първите неволи на футболната кариера. Клубът принуждава Луис да обръсне косата си. Това го прави извънредно печален, само че той жертва суетата си в името на футбола.

8. Решението

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Feb 1, 2013 at 3:03pm PST

Луис играе прекомерно малко в тима на Сау Пауло. Освободен е след серия от разочароващи изяви. Приема го извънредно тежко, само че това го подтиква да вземе най-важното решение в живота си. Иска от родителите си да му купят самолетен билет, с цел да търси шанса си надалеч от вкъщи. Реджина и Ладислау са принудени да икономисват, с цел да удовлетворят желанието му, само че са уверени, че ще е за положително. Година и половина се чуват единствено по телефона.

9. Идолът

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on Oct 13, 2012 at 3:10pm PDT

Давид се възхищава мощно на своя съотечественик Рикардо Изексон дош Сантош Лейте, по-известен като Кака. Двамата играят освен на една и съща позиция, само че и са родени на една дата.

10. Двойникът

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on May 7, 2013 at 11:40am PDT

Буйната коса на бразилската звезда е причина да стартират да го сравянват с известния Сайдшоу Боб от “Семейство Симпсън ”. Футболистът даже е кръстен на известния персонаж.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР