Живко Миланов не е най-добрият футболист в историята на Левски.

...
Живко Миланов не е най-добрият футболист в историята на Левски.
Коментари Харесай

Капитан до последен дъх

Живко Миланов не е най-хубавият футболист в историята на " Левски ". Най-вероятно не е и най-хубавият бранител. Сигурно не е и капитанът с най-голямо значение в тези 106 години!

Живко Миланов е просто едно дете, облякло синята фланелка през 2003 година Тогава, на 23 февруари, единствено на 18 години, бранителят дебютира при успеха против " Черно море ". И по този начин 11 сезона, разпръснати в идващите 17 години. До през вчерашния ден - 23 юни, когато Миланов постави завършек на кариерата си със сълзи на очи.
Живко Миланов стопира с футбола поради заболяване на белия дроб (ВИДЕО) "Исках да си свърша кариерата, когато желая аз, а не нещо да ме откаже ", съобщи през сълзи капитанът на "Левски "
" Искам да благодаря на моето семейство, че през всичките години са до мен, обичам ги! Искам да благодаря на всички, които са ми дали опция да играя за тоя популярен тим и да запиша името си в историята. Преди 3-4 месеца бях диагностициран със заболяване… Съжалявам… " - думи изречени през откровени сълзи.

Снимка: Lap.bg

Миланов не е Супермен, той не е " Герой в " синьо ", най-вероятно ще придобие определението " легенда " след години. Рано или късно всеки футболист става легенда на нещо и някой!

До тогава ще сме не запомнили, че Живко Миланов се бори като същински капитан и до финален мирис! Оставяйки за тези след него образец за това по какъв начин го вършат хората от едно друго време.

Снимка: Lap.bg

" Исках по този начин да ми свърши кариерата, когато аз спра, а не нещо да ме отхвърля " - с към момента разтреперен глас съобщи той.

Въпреки уплахата от заболяването, макар мисълта за този бял дроб, който очевидно не действа по този начин, че да му разреши да прави това, което обича най-вече, Миланов отхвърли да завършва кариерата си в контрола. Направи го по този начин, както се поставя - в формален мач, всявайки до последно боязън в противниковите нападатели!

Защото Живко Миланов е част от последната " синя аристокрация ". В съблекалнята само той (и Николай Михайлов, който обаче не таи положителни спомени) можеше да споделя от първо лице какво е да слушаш химна на Шампионска лига на националния стадион " Васил Левски ". Той беше почувствал вълнението от това да победиш " Олимпик " Марсилия и " Динамо " Букурещ в групите на Купата на УЕФА (сега Лига Европа). Знаеше какво е да се радваш, че си отстранил " Удинезе " и си на четвъртфинал във втория по мощ европейски клубен шампионат.

Днес тези времена наподобяват далечни. Представяте ли си, че " Левски " - тимът, който се бори по-скоро за оцеляване и се финансира с дарения, ще мери сили с европейски грандове? Колко от децата по трибуните въобще помнят тези моменти? Или те към този момент не са деца? Пораснаха незабелязано и без да видят нови триумфи.

Останаха им единствено разказите и един образец - за геройство, за мощ, за това, че никой не може да ти споделя по какъв начин да си приключиш кариерата, пък било то и болест на белия дроб!

Снимка: Lap.bg

След 3 трофеи на България, 3 Купи и 3 Суперкупи, Живко Миланов е свободен да стартира тежкия мач с живота. И да го изиграе по шампионски. А по отношение на заболяването... Ако тя е виждала с какви старания той брани вратата си, бих се тормозила по-скоро за нея!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР