Живко Коцев е под сериозен натиск от страна на министъра

...
Живко Коцев е под сериозен натиск от страна на министъра
Коментари Харесай

Денков: Пеевски е най-голямото зло за България в момента

" Живко Коцев е под сериозен напън от страна на министъра на вътрешните работи, от месеци ми е казвал, че има напън да напусне, защото не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, ситуацията става доста мъчно. "

Това сподели министър председателят в оставка Николай Денков в отговор на въпроси на жители. По-рано през днешния ден Коцев подаде оставка с претекст " персонални аргументи ".

" Нямам изключително доверие на Коцев заради някои неща, които се случиха, изясни министър председателят ", само че не посочи тъкмо какви.

" С изключение на двама министри бих предложил същия състав на Министерски съвет. Този кабинет не е мой, формиран е за 10 дни с водачите на партиите, Габриел и мен. Габриел предложи на културата, на образованието, на нововъведенията и растежа, на туризма, на Министерство на вътрешните работи за първи път беше упоменат от Борисов. Йоловски се появи от Божидар Божанов, бяха работили дружно. Нямаме болшинство, с което да осигурим промяната на тези министри, и от самото начало трябваше да се преценявам с това, тъй като ние сме 1/4 от Народно събрание, и не можем да осигурим болшинство за взимане на решения. Трябваше да се преценявам с тази обстановка, в случай че зависеше от мен, щях да ги сменя от дълго време, по тази причина и чакахме ротацията (Александър Йоловски и Калин Стоянов - б. р.). " - твърди Денков.

" И с двамата мъчно се работеше, Йоловски бил заплашван от някой, не стана ясно от кого, с него не можеше да се приказва за друго, с изключение на за директната му работа; в този момент се чува, че министерството е в доста неприятно положение от кадрова позиция, чиновници споделят, че имало напън, изясни министър председателят. Йоловски обслужи отлично Пеевски и ГЕРБ за това да няма машинно гласоподаване при първия тур на изборите, слушам, че щял да остане в този момент и в служебния кабинет, - това е знак, че може да няма почтени избори. " - счита министър председателят в оставка.

" Смятам, че хора от ПП-ДБ нямат място в служебния кабинет. Ние си научихме урока още от 48-ото Народно събрание, когато видяхме, че в случай че няма ясна стратегия какво би трябвало да се свърши, въобще няма място за договаряния. Правителството падна, тъй като нямаше подготвеност да се подпише съглашение за това по какъв начин да се взимат решения, сподели още Денков. С Габриел нямам проблем с връзката, проблем е, когато стоящият насреща каже: нямам мандат да взема това решение, а тази имитация чувахме неведнъж в договарянията с 4-те дами от ГЕРБ. " - сподели още той.

" Няма никакъв късмет ПП-ДБ да направи държавно управление с Движение за права и свободи във водеща настройка. Пеевски сега е най-голямото зло, което се случва в България, тъй като точно той стартира да командва процесите. Той стартира да командва ГЕРБ, в действителност той искаше избори, и ние отиваме на избори поради него. Осъзнаваме чудесно, че казусът на България сега е Пеевски. " - твърди Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР