Живея в Менорка със съпруга ми - французинът Стефан. Юни,

...
Живея в Менорка със съпруга ми - французинът Стефан. Юни,
Коментари Харесай

Вицето на Лозан Панов - като Кирил Петков. Блогърката Моасе живее на остров край Майорка и не отговаря на конституционните изисквания за изборите

" Живея в Менорка със брачна половинка ми - французинът Стефан. Юни, 2015-а година тръгнахме отсам с една дребна кола, две кучета и напълно малко багаж. Основният ни багаж отпътува за остров Менорка, където брачният партньор ми купи една къща, в която живеем и до през днешния ден. Нашата издръжка в този момент е лятото да даваме тази къща чартърен и да се грижим за туристите, които идват там ".

Това декларира във връзка връзката си с България и метода си на живот кандидатката за вицепрезидент на Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе. Ваканционната хазяйка на остров край Майорка, която също така е и блогърка, сама признава, че към този момент 6 години не живее в България и, защото е правно некомпетентна, очевидно не осъзнава, че с това самопризнание на процедура разкрива, че не дава отговор на условия да се кандидатира на президентските избори. Според тълкувателно решение на Конституционния съд искащите да заемат най-високите постове на " Дондуков " 2 би трябвало да са обитавали в страната най-малко по 183 дни годишно през последните 5 години. Блогърката Моасе сама признава, че това не е реалност и се оказва в ролята на противозаконния министър Кирил Петков, който е бил подобен в прорез с Конституцията като двоен жител.
свързани новини111609на 08.10.2021
Сега въпросната кандидатка също няма право да е претендент за вицепрезидент по личните й думи порани неналичието на уседналост и настъпващата от това несъответственост.

В Решение № 3 от 2001 година по к.д. № 16 от 2000 година, по отношение на кандидатурата на Симеон Сакскобургготски тогава, е обещано пояснение по отношение на конституционното условие към упражняването на пасивното изборно право. Кандидатът за президент и вице да “е живял последните 5 години в страната”. Конституционният съд приема, че “живеене” за избран интервал от време в страната значи в действителност и трайно престояване на територията на страната през повече от половината през всяка от петте години, предхождащи датата на избора.

Признакът “трайност” характеризира връзката на лицето с това място посредством определяне на персонални или професионални връзки, като към този в действителност аршин законът съгласно Съда може да добави формално-юридически критерии като местопребиваване, адресна регистрация и с тях да се свързват разнообразни правни последствия. Що се отнася до “измерването” на 5-те години, Конституционният съд ползва мярка, настояща в данъчното законодателство – лицето да е живяло в страната повече от половината от календарната година.

И в случай че на блогърката Моасе може да е простено, че не е осведомена с правните правила, то сходен пропуск е изцяло непонятен за нейния сътрудник - претендент президентът Лозан Панов. Той е върховен арбитър и правист на високи позиции през целия си професионален живот. Въпросната двойка пък бе подкрепена от различен правист, въпреки и с отнети права - Христо Иванов и партията му ДеБъ. И за Лозан Панов, и за Иванов да съучастват в сходно нарушаване е меко казано скандално, защото и двамата се показват като борци за правда. Сега би трябвало да не чакат различен да го направи, а сами да сезират ЦИК за несъвместимостта на Моасе и тя да бъде отстранена от изборната конкуренция.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР