Живеещите в кв. Миньор в Бобов дол настояват за официален

...
Живеещите в кв. Миньор в Бобов дол настояват за официален
Коментари Харесай

Жители на Бобов дол искат официален отговор - колко замърсява ТЕЦ-ът с горенето на отпадъци от чужбина


Живеещите в кв. " Миньор " в Бобов дол упорстват за формален и безапелационен отговор от институциите каква е степента на замърсявания от активността на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", откакто в централата се горят боклуци от Италия, и каква е екологичната обстановка в региона.

На последното си съвещание общинските съветници одобриха декларация, с която задължават кмета на общината Елза Величкова, която ще се кандидатира за нов мандат, да изиска инспекция за чистотата на въздуха и екосредата в региона на централата и да се огласят резултатите, предава БНР.

" Като жители на община Бобов дол имаме право да знаем какъв брой и какви боклуци гори ТЕЦ-ът, какви газове излизат от комините на централата. Необходимо е да се обясни какви излъчвания се отделят при изгарянето на отпадъците. Какво е съществуването на другите замърсители - прахуляк, серни и азотни оксиди, въглероден оксид, тежки метали. Как всичко това се отразява на атмосферния въздух и здравето на популацията ", пишат до общинската администрация.

" Има проблеми, самите хора идват при мен и споделят, че мирише, просто хората се тормозят. Нормално е хората и аз като кмет да се тормозя за здравето на хората ", разяснява за БНР кметът на Бобов дол Елза Величкова.

От управлението на централата и от Регионална инспекция за опазване на околната среда настояват, че всички индикатори за чистотата на въздуха, запрашаемост и други са в норма.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР