Живеещи на ул. Цар Иван Асен Втори 69 в Стара

...
Живеещи на ул. Цар Иван Асен Втори 69 в Стара
Коментари Харесай

Старозагорци с публично недоволство заради неуредици в паркирането

Живеещи на ул. " Цар Иван Асен Втори " 69 в Стара Загора, въпреки и малобройна група, се събраха поради проблем с част от зелената зона в централната част на града.

При влизане в улицата от " Гурко " знак няма. Такъв е подложен по-нагоре, и то с тил към посоката на придвижване по сектора, поради което той няма по какъв начин да бъде забелязан от водачите.

Липсва и указателна табела, която да показва къде се намира най-близкият паркомат. Ако водачът не разполага с телефон, не може да заплати престоя си със SMS. На спонтанния паркинг, чиято маркировка е неразбираема за паркиращите, няма и отделено паркомясто за хора с увреждания.

" Положението е такова от няколко години ", изяснява Алекс Петров, живеещ в блока на улица " Цар Иван Асен II " №69. Той е и уредник на събитието в обществените мрежи. Казва, че въпросът е обсъждан в групите на старозагорци, само че общинската администрация пренебрегва казуса. Не излиза наяве обаче дали е подаден формален сигнал до способените органи. Иначе, на паркирали там коли са слагани скоби, вдигани са и от репатратора - обстановки, в които жителите си заплащат санкциите.

Петров акцентира и глупостта на един от поставените на спонтанния паркинг знаци. Той указва излаз и в двете направления, а от север улицата няма подобен за моторни транспортни средства. Винаги е била затворена от намиращия се там магазин и на централния бул. може да излезе единствено пешеходец.

Според живеещите и работещите на правата сред улиците " Цар Симеон Велики " и " Гурко " казусът се неглижира. От десетилетия улицата не е асфалтирана, заменен е единствено отчасти тротоарът от източната страна. С включването на тази част от улицата в зелената зона обаче от жителите се събират такси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР