Живеем в тотална мизерия и липса на информация. Малко останахме,

...
Живеем в тотална мизерия и липса на информация. Малко останахме,
Коментари Харесай

По селата сме забравени и от управници, и от Бога

Живеем в тотална бедност и липса на информация. Малко останахме, само че още се държим. Надяваме се да можем и ние да гласуваме по либерален метод, тъй като въпреки и не толкоз доста и нашият глас има значение.
До нас информацията стига постепенно, както и всякаква вяра. Сякаш и Бог ни е не запомнил. Живеем в непрекъснат боязън от непрестанните грабежи и нападения на хора от малцинствата и терора над по–възрастните и беззащитни всред нас, на които с изключение на страха, зимнината от зимника и 20-те лв. от портмонето, друго няма какво да им вземат. Но ни поругават! Всеки ден. Беззащитни сме и няма кой да помогне.

Немотията и самотата побъркват.
Няма по какъв начин да живеем в града, тук сме най-вече застаряващи. Рядко виждаме околните си. Трудно получаваме съответна здравна помощ. Аптека няма, поща също, има само че отваря единствено за пенсиите. Хората мрат като кучета. Сами. Без грижи, без храна, без топлота. През 3-4 къщи има жив човек… Много от нас прекарват сами дните в срутващите се къщи. Нощите са дълги, тежки и студени. Пълни със спомени…, сънища и сълзи. Запустели и обрасли дворове, счупени керемиди, хлътнали покриви, пропукани основи, паднали огради, пусти дворове и обори… Това е нашето село, това са нашите села, през днешния ден. След 45 години комунизъм и 30 години демокрация…

Знаете ли какво е да си неработоспособен в съвсем обезлюдено село на дълбоката и затънала българска провинция?
Знаете ли какво е да си болен от тежко заболяване или с висок % неработоспособност? Равносилно е на мудна и мъчителна смърт… или на живот всеки ден в Ада. Няма превоз, няма мърдане на на никое място, а в случай че се разболееш и неотложно се нуждаеш от здравна помощ, кола за спешна помощ или няма, или не може да мине през съвсем несъществуващите пътища сред някои села.

Зимата е пъкъл. По цели дни няма ток, вода, хляб…? За луксове като интернет и кабелна телевизия кой ти приказва!

Кой ни е отговорен?

Ние ли, че няма по какъв начин да се преместим в по-голям град, тъй като сме небогати и нетрудоспособни? Ние ли сме отговорни, че не можем да работим, градинките и животните си даже да гледаме, а инвалидните ни пенсии са ниски. Ние ли сме отговорни или отговорен е… някой различен?

Може да допускате кой. Не са единствено ГЕРБ, които към този момент 10 години нищо не направиха за селата и живеещите там, а прахосаха милиони за чешмички и бордюрчета, не са отговорни единствено и предходните ръководещи, не са отговорни единствено и комунистите, които за 45 години унищожиха, безусловно опустошиха селата, селското, стопанство, земеделието. Виновни са всички, които грабят и мислят единствено за себе си. Грабиха и унищожаваха десетилетия наред. Продаваха и разпродаваха. Търгуваха и купуваха и отново разпродаваха… Комунистите – национализираха, демократите – разрушаваха и разпарчетосаха всичко до дъно. И през днешния ден нашите села вместо грейнали градини, са разорани, тъжни гробищни руини… И грозна тишина. Некролози и тъга.

Докога по този начин бе, хора? Докога! То се е видяло, управници няма, власт няма и страна няма! Трябва ръкави да запретнем всички и господин Трифонов да поведе народа като същински лидер! Трябва! И задължен, и виновен е! Чакаме го всички… от дълго време.

Инак ще се мре. И… България умира.

Инфо: Днес.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР