Живеем в свят, в който прогнозите нищо не значат. Видяхме

...
Живеем в свят, в който прогнозите нищо не значат. Видяхме
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: Тръмп разчита на лъжи и радикализация - и това стана световен модел

Живеем в свят, в който прогнозите нищо не значат. Видяхме какво стана с Брекзит. Сега и с изборите в Съединени американски щати е мъчно да се предскаже спечелилият. Намираме се на борд, след който може да се зададе авторитаризъм. Преди време хората участваха в социологически изследвания умишлено, има чувството, че го вършат за обществото и честността на изборите. Това им омръзна. Друга причина е, че публичността се измести в интернет, където текат напълно разнообразни процеси. По различен метод се дискутира. Познатите печатни медии със своята конструкция и подчиненост на отговорностите и стандартите, пренесени в цифровата среда, към този момент са други.
Тези разсъждения изложи пред културологът проф. Ивайло Дичев:
„ В мрежите виждаме талази от страсти, конспирации. Тръмп разчита на това - неистини, самохвалства, радикализация на обществото. И това става модел в целия свят, в това число и у нас.
Хората се насъскват едни против други. Вече няма значение истината. Търсиш метод да мразиш другия. И новите, цифрови медии оказват помощ за това. “
В момента макар социологическите допитвания и данни, множеството хора залагат на Тръмп – биха спечелили повече, тъй като би било изненада, означи проф. Дичев и съпостави този факт с публичното мнение.
„ Това, което всички чуват и мислят, то не се вижда доста. Ако кажеш нещо необикновено, необичайно, шокиращо, всички го виждат. Видяхме го у нас с коронавирус “, добави културологът, намеквайки за доцент Мангъров.
По думите на Ивайло Дичев за Европа победа на Тръмп ще значи нещо доста неприятно. Той направи всичко допустимо да скара съдружниците в НАТО. Налага крайния десен нарцисизъм. Говори по този начин, като че ли ни прави бизнес услуга. У нас видяхме по какъв начин по жесток метод ни принуди да сключим договорката на военните самолети. Докато Байдън е въплъщение на институцията.
Медийната бистрота на света, мигновеното информиране способства доста за това, битката с тероризма да не слиза от дневния ред. По мнението на проф. Дичев във Франция се задава надзор над цифровите медии и проверка на отношението към религиите.
„ Ковид рецесията е тест доколко е здрава една страна и до каква степен е законна нейната власт “, разяснява още културологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР