Живеем в най-опасното и объркано време на земята след втората

...
Живеем в най-опасното и объркано време на земята след втората
Коментари Харесай

Недялко Йорданов с публикация-бомба!!!: Живеем в най-опасното и объркано време на земята след втората световна война…

Живеем в най-опасното и комплицирано време на земята след втората международна война. И към момента не го осъзнаваме, към момента си мислим, че войната е надалеч от нас, че е невероятно да ни се случи. Такава публикация-бомба пусна във Facebook профила си поетът и драматург Недялко Йорданов.

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

Живеем в най-опасното и комплицирано време на земята след втората международна война. И към момента не го осъзнаваме, към момента си мислим, че войната е надалеч от нас, че е невероятно да ни се случи.
Бях четиригодишен, когато майка ми ме водеше дружно с хиляди уплашени хора от американските самолети в едно от скривалищата в морската градина в Бургас.
Не мога да си показва, че това може да се повтори. Толкова е умерено по софийските улици. По магазините, по градините, по учебните заведения. Само да не беше този прокълнат сезонен грип.

СМЪРТ НА СМЪРТТА

Помня смътно… Сирената вие ли вие… И ние още сънени хукваме… Баба… И мама… И аз… И тълпата…Тунелът подземен… И вътре се крие половината смъртно изплашен мъничък Бургас… А пък другите безстрашно остават във своите къщи… Самолетите единствено минават на път за огромния град. Ах, нещастната София… Тя е обектът им всъщност… И бръмчащото радио оповестява за страшния ад… Бях на четири само… И какъв брой войни оттогава. Телевизорът… Гледаме… Но това е надалеч от нас… Слава богу… До през днешния ден този смут ни подминава… Нереално е сякаш… А вероятен е страшният час… Тези срутени сгради… Тези хорица обезумели… Тези мъртви дечица отдолу под грозните отломки. Но нали не е тук… И нали сме си живи и цели… И нали са безоблачни нашите нощи и дни… Боже господи… Ако инцидентно, инцидентно те има, позволи да попитам кой те сътвори подобен? И за какво ти от своя страна ни сътвори такива – всеки ден хем да сеем земята, хем през ден да я храним със кръв. И за какво си отстъпил властта на пет- шест идиота да вземат решение безумно злокобния завършек на света. Наближава ли безконечната, страшната Смърт на Живота! Да извикаме право в лицето ѝ „ Смърт на Смъртта “!

Още вести четете в категория Коментари.

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР