Живеем в интересно време – светът става все по-динамичен и

...
Живеем в интересно време – светът става все по-динамичен и
Коментари Харесай

Проф. Стати Статев: Светът става все по-динамичен и предизвикателен и студентите трябва непрекъснато да обогатяват знанията си, за да успеят

Живеем в забавно време – светът става все по-динамичен и провокационен и студентите би трябвало непрестанно да обогатявате знанията си, с цел да съумеят. Това сподели ректорът на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) проф. Стати Статев по време на тържествено разкриване на 98-та образователна година. Проф. Статев приветства първокурсниците, като ги поздрави, че към този момент са студенти в най-големия, най-стария и най-авторитетния университет в България – университет с съвсем един век славна история, водач в българското обучение и неделима част от европейското пространство.

Проф. Статев изясни, че от основаването си образователното заведение образова националния бизнес и политически хайлайф. По думите му УНСС е университет, в които преподават професори и доценти с огромен преподавателски и проучвателен опит. „ Те са ценени специалисти във всички области на социално-икономически живот “, сподели той. Проф. Статев означи, че в университета студентите получават с изключение на теоретични познания, опит и на практика умения, още по време на своето следване. „ Ще учите в съвременни и светли зали, ще употребявате голямото духовни благосъстояние на университетската библиотека, ще имате достъп до международни бази данни, ще спортувате в състезателен комплекси, ще бъдете част от нашето огромно и авторитетно университетски семейство “, посочи проф. Статев.

Ректорът на УНСС прикани студентите да посещават постоянно лекциите, да почитат своите преподаватели и да си слагат високи цели и при реализирането им да не хабят старания. „ Бъдете смели и решителни, бъдете виновни, следвайте и и осъществявайте фантазиите си. Не се опасявайте от грешките, само че се пазете от тях. Бъдете виновни жители “ сподели още той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР