„Живеем в град, с невероятна природа, която виждаме всеки ден.

...
„Живеем в град, с невероятна природа, която виждаме всеки ден.
Коментари Харесай

Тържествено бе открит 18-ят Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ във Враца /снимки/

„ Живеем в град, с невероятна природа, която виждаме всеки ден. Именно на това прелестно място – парк „ Хижата “, през днешния ден откриваме следващото издание на Международния юношески сценичен фестивал „ Време “. Да си част от магията на театъра, е чест, която не всеки може да изпита. Поздравявам всички някогашни, сегашни и бъдещи артисти, които имат удоволствието да са на сцената. Откривам 18-то издание на фестивал „ Време “! Честит празник! “. С тези думи нощес кметът на Враца Калин Каменов откри 18-я интернационален юношески сценичен фестивал ВРЕМЕ.
Директорът на Младежки дом Георги Врабчев приветства всички участници, а ръководителите на групите благодариха за гостоприемството.
Организатори на културната демонстрация са Община Враца, Младежки дом – Враца, Театрална група ТЕМП и Българска асоциация на аматьорския спектакъл /БААТ/, член на Международната асоциация на аматьорския спектакъл AITA/IATA. Официални наблюдаващи на фестивала са Йоке Елбърс от Нидерландия и българската куклена актриса и режисьор Екатерина Казакова.
Тазгодишното издание на едно от най-големите театрални събития се организира от 14 до 18 юни и под егидата на кмета на общината Калин Каменов.
На сцената на Младежки дом-Враца ще се изявят групи от 10 страни, които ще показват пред публиката 15 представления. Сред участниците са представители на театрални обединения от Босна и Херцеговина, Италия, Латвия, Литва, Нидерландия, Полша, Румъния, Украйна, Хърватия. България ще бъде показана от някои от най-хубавите детски и юношески театрални школи от Бургас, Русе, София, Стара Загора Перник, както и домакините от Театрална група ТЕМП.
Специален посетител в програмата на формалното разкриване бе родената във Враца певица Нина Николина, дружно с нейния бенд и Калин Вельов.
Краят на церемонията бе ознаменуван с неповторими 3D лазерно и пиротехническо шоу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР