Живеем в ерата на технологиите, които улесняват максимално всеки етап

...
Живеем в ерата на технологиите, които улесняват максимално всеки етап
Коментари Харесай

Грешките при пране, които веднага прецакват дрехите ни

Живеем в ерата на технологиите, които улесняват оптимално всеки стадий от нашето всекидневие. В непрекъсната връзка сме, с помощта на мобилните си телефони, имае всевъзможни кухненски роботи и несъмнено, един от най-големите помощници на всяка жена: нейно величество автоматизираната пералня.
Понякога очевидно си мислим, че модерните джаджи правят цялата работа и от нас се желае единствено да ги включим. И точно това води до някои не толкоз приятни обстановки като да вземем за пример стесняване на облекла, изпрани на неверна промяна; оцветяване на дрехи; разваляне на материи.
Днес ще ви посочим кои са главните неточности, които позволяваме при пране и какви са резултатите, до които те могат да доведат.
Грешка 1: Перем всичко на универсална стратегия
Всяка дреха има разнообразни условия за пране и в случай че желаете да я запазите в положително положение, просто четете етикета. Или другояче казано, в случай че пуснете мохерен пуловер с полиестер на 40 градуса, по-късно най-вероятно от размер М да вземем за пример, ще го извадите от пералнята в размер XXS.
Грешка 2: Високата температура е най-хубава за облеклата
Сортирайте облеклата съгласно материите, а освен съгласно това дали са бели, или цветни. Ако изперете коприна или вълна на висок градус да вземем за пример, не очаквайте да ги запазите в първичното им положение.
Грешка 3: Перем всичко с един препарат за пране
Ако желаете белите ви облекла да пожълтеят, а цветните – да избелеят, то добре, продължете да употребявате повсеместен препарат за пране. В противоположен случай обаче нашият съвет е да се сдобиете с подобаващи средства за изпиране за другите видове облекла.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР