Живата памет на ЦСКА Александър Манов ще навърши утре 90

...
Живата памет на ЦСКА Александър Манов ще навърши утре 90
Коментари Харесай

Стягат празник за 90-годишнината на Сашо Манов

Живата памет на ЦСКА Александър Манов ще навърши на следващия ден 90 години. Той приготвя уместно отбелязване на юбилея. Директорът на музея на армейците ще събере другари във Военния клуб.

Събитието ще започва в 17:30 часа, като първо ще има публична част, а по-късно и време за почерпка. Поздравителни адреси към Манов са изпратили редица фигури, измежду които спортният министър Красен Кралев и този на защитата Красимир Каракачанов. На юбилея ще участват доста хора от ЦСКА и огромни фигури от историята на армейците.

Сашо Манов е директен очевидец на цялата история на клуба, като участва на учредителното съвещание на ЦСКА на 5 май 1948 година 70 години по-късно Манов ще отпразнува 90-ия си празник в същата постройка, където е сложено началото на славния път на армейците.

В продължение на повече от 3 десетилетия Манов отразява събитията към алените за вестник “Народна армия” освен във футбола, само че и във всички типове спорт, които развиват. Впоследствие става пресаташе на клуба и шеф на музея на “Армията”. Автор е на редица книги, отдадени на историята на ЦСКА, измежду които най-известните са трите издания на “Това е ЦСКА” в съавторство с Димитър Пенев. И до през днешния ден Манов постоянно е в Борисовата градина в работни дни и развежда любопитните да се срещнат или да си напомнят историята на клуба.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР