Живакът скача до 34 градуса: жълт код за времето днес.

...
Живакът скача до 34 градуса: жълт код за времето днес.
Коментари Харесай

Живакът скача до 34 градуса: жълт код за времето днес


Живакът скача до 34 градуса: жълт код за времето през днешния ден. В петък сензитивно ще се затопли и оптималните температури ще са от 25 до 34 градуса, през целия ден ще е прохладно. В петък времето ще бъде динамично с раздрана облачност, забележителна над западните и над източните региони, сензитивно ще се затопли, заяви метеорологът Петър Янков.
Минималните температури ще бъдат
от плюс 13 до 8 градуса, по Черноморието до 15 градуса. През целия ден ще бъде прохладно, предиобед с повече облаци над западните и северни региони, а следобяд над източните. Валежи не се чакат.

През идващото денонощие поривист южен вятър ще придвижи топли въздушни маси, оповестиха от Националния институт за метеорология и хидрология.
Облачността над страната ще бъде раздрана,
междинна и висока. В утринните часове в котловините и по долините на реките в Югозападна България ще се образува краткотрайна мъгла. Температурите значително ще се покачат и преобладаващите минимални ще бъдат сред 8° и 13°, а оптималните ще са между 26° и 31°; в София минимална температура към 10°, оптималната – към 28°.
Жълт код за мощен вятър е разгласен в шест области
на страната – Враца, Монтана, София, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури: 21°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще има раздрана
междинна и висока облачност, забележителна по южните скатове. Ще духа мощен, по билата и плевел юг-югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 24°, на 2000 метра – към 15°.
В събота ще остане прохладно,
с сдържан, в регионите ситуирани наоколо до северните скатове на планините мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Ще преобладава слънчево време. Ще бъде много топло за втората половина от октомври с минимални температури сред 11° и 16° и оптимални – сред 25° и 30°, в обособени региони, чувствителни на южен вятър до 32°-33°. В неделя вятърът ще отслабне, а по-късно денем в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще се задържи относително топло. Облачността ще е променлива, вероятността за превалявания – дребна.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР