Жителка на пловдивско село, работила дълги години в Либия, пробва

...
Жителка на пловдивско село, работила дълги години в Либия, пробва
Коментари Харесай

Наша гурбетчийка от Либия опита да направи голяма шашма

Жителка на пловдивско село, работила дълги години в Либия, опитва да се пенсионира с подправени документи от българско дружество. Причината е, че страната ни няма конвенция с Триполи за признание на трудовия стаж и когато навършила възраст за пенсия, дамата открила, че не стигат 6 години. Така решила да опитва с подправени документи, написа " Марица ". До 1988 година тя работила у нас, по-късно отпътувала за Либия. Знаейки, че стажът там няма да бъде зачетен, през 2000 година почнала да се самоосигурява у нас. През 2015-а навършила години за пенсия и отишла в Национален осигурителен институт, само че открила, че трябват още 6 години. Непознат за нея и непостоянен в хода на последвалото следствие мъж я попитал за какво е обезпокоена и тя му разказала. Той предложил да набави нужните документи. Жената приела и по този начин се сдобила с удостоверения, че е работила във „ Водно строителство” АД - Пловдив, на два пъти - от 1 август 1974-а до 28 февруари 1977 година и от 1 август 1990-а до 31 декември 1993 година

Внесла ги дружно с постоянните си документи в Национален осигурителен институт, само че оттова създали инспекция и открили, че името не попада в разплащателните ведомости на въпросното сдружение. Така била сезирана прокуратурата и нарушителката била предадена на съд.

Обвинението против нея е за прилагане на подправен документ, а не за съставянето му. С претекста, че от постъпката няма имуществени вреди, а и дамата не е осъждана, решението на Пловдивския областен съд е да я накаже с санкция от 1000 лв.. То предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР