Жителка на британския град Ливърпул забременя от съпруга си, който

...
Жителка на британския град Ливърпул забременя от съпруга си, който
Коментари Харесай

Жена забременя от съпруга си, починал преди две години

Жителка на английския град Ливърпул забременя от брачна половинка си, който умря преди две години от мозъчен израстък, предава БГНЕС.

33-годишната Лорън Макгрегър разкри, че през 2013 година брачният партньор ѝ Крис е бил диагностициран с мозъчен израстък. Мъжът отишъл на доктор, откакто открил, че не може да си спомни името на брачната половинка си, с цел да ѝ се обади по телефона. При прегледа му е открит израстък.



Крис претърпява интервенция, по време на която 95% от тумора са отстранени, само че заболяването се връща през 2016 година, а по-късно още веднъж през 2019 година. След началото на пандемията от COVID-19 лекуващият доктор предлага прекъсване на химиотерапията, с цел да не се натоварва имунната система на болния. Туморът стартира да пораства мощно и през 2020 година Крис почива.

Няколко години преди гибелта на брачна половинка си Лорън замразила спермата му, с цел да може да има деца от него. Девет месеца след погребението тя решила да направи ин витро оплождане. През септември 2021 година процедурата била сполучлива и дамата към този момент чака бебе.



Лорън не изключва в бъдеще да забременее най-малко още един път. Тя прибавя, че двамата с Крис постоянно са мечтали да имат деца.

По-рано беше обявено, че вдовица от Обединеното кралство трябваше да отиде в съда, с цел да отбрани правото да употребява замразената сперма на починалия си брачен партньор, с цел да зачене дете. Поради неточност в документа преди 11 години клиниката по репродуктивно здраве ѝ е отказала достъп до генетичния материал.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР