Жителите под Ковид блокада в райони в Китай се оплакват

...
Жителите под Ковид блокада в райони в Китай се оплакват
Коментари Харесай

Ковид превенция в Китай: Милиони здрави хора гладуват, заключени като животни

Жителите под Ковид обсада в региони в Китай се оплакват от дефицит на храна и съществени артикули. На десетки милиони хора в минимум 30 района е подредено да останат вкъщи при отчасти или цялостно блокиране.

„ Минаха 15 дни, свършихме брашното, ориза, яйцата. Отпреди дни свършихме и млякото за децата “, сподели гражданин на Западен Синдзян.

Властите се борят да овладеят локалните огнища преди конгреса на Комунистическата партия през октомври.

Политиката на Китай за нулев Ковид изисква прецизни блокирания - даже в случай че се рапортуват единствено няколко случая.В понеделник Китай записва 949 нови случая на Ковид в цялата страна.

Политиката провокира рядко публично противоречие от жителите и също по този начин беше упрекната в задушаване на икономическия напредък.

В Синцзян траялото седмици блокиране в казахската самостоятелна префектура или покрай границата с Казахстан докара до това, че обезверените поданици се обръщат за помощ в обществените медии.

Една обява демонстрира видеоклип на уйгурски мъж, обзет от страсти, който споделя, че трите му деца не са яли от три дни. В град Инин, столицата на Или, беше необятно публикуван споделен онлайн документ с над 300 незабавни претенции за храна, медикаменти и дамски превръзки.

„ Нямам пари, с цел да закупувам консумативи. Жена ми е бременна и имаме две деца. Бензинът ни свършва. Жена ми има потребност от медицински обзор “, сподели различен гражданин.

Регионът има смесено население от хански, казахски и уйгурски поданици.

По-рано този месецдългоочакван отчет на ООНобвини Китай в " съществени нарушавания на човешките права " против уйгурите и други най-вече мюсюлмански малцинства в Синдзян.

Правозащитни групи изясняват, че повече от един милион уйгури са били арестувани срещу волята им.Пекин твърди, че неговата мрежа от лагери е инструмент за битка с тероризма.

В югозападната провинция Гуейджоу управляващите заключиха регион на столицата на провинцията Гуейян без предизвестие, блокирайки 500 000 поданици вкъщи без никакъв късмет да се приготвят.

Асансьорите в постройките бяха изключени, с цел да спрат хората да напущат, оповестява вестник Guardian.

„ Не можем да купуваме неща онлайн, защото те не доставят и супермаркетите са затворени. Дали държавното управление се отнася с нас като с животни, или просто желаят да умрем? “- попита консуматор на платформата за микроблогове Weibo, представен от Guardian.

Междувременно Чънду, столицата на провинция Съчуан, е най-големият град, попаднал под блокиране, откогато Шанхай претърпя двумесечни ограничавания по-рано тази година.

На неговите 21 милиона души е неразрешено да влизат или излизат от града, като единствено жителите могат да покажат доказателство за негативен тест за Ковид, с цел да купуват артикули от първа нужда.

По време на земетресение по-рано този месец, жителите се опитваха да изоставен домовете си,но изходите бяха заключени.

Градските управляващи споделят, че възнамеряват да отстранен рестриктивните мерки в пет региона на града от понеделник.

Многобройните удължени блокирания идват преди Конгреса на Националната партия в средата на октомври – събитие, което се случва един път на пет години, на което ще се съберат висши политически членове за първи път от удара на пандемията.

Партийните чиновници са подложени на голям напън, с цел да се уверят, че събитието протича безпрепятствено, и даже дребни групи от Ковид се възприемат като опасност.

В понеделник китайските медии споделиха, че дребен брой случаи са открити в университетските кампуси в Пекин, до момента в който студентите се връщат от други провинции.

Това е последната огромна стопанска система в света, която се пробва да изкорени изцяло огнищата на Ковид, потвърждавайки, че това е належащо, с цел да се предотвратят по-широки талази от вируса, които могат да затрупат лечебните заведения.

Китай публично записва по-малко от 15 000 смъртни случая от началото на пандемията, съгласно университета Джон Хопкинс.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР