Жителите на Северна Ирландия ще започнат да поставят под въпрос

...
Жителите на Северна Ирландия ще започнат да поставят под въпрос
Коментари Харесай

Брекзит без сделка ще даде тласък на въпроса за обединена Ирландия, намекна Дъблин

Жителите на Северна Ирландия ще " стартират да слагат под въпрос " съюза си с Англия, в случай че се стигне до Брекзит без договорка. Това сподели министър председателят Лео Варадкар, представен от " Айриш таймс ".

Попитан дали счита, че ще види обединена Ирландия приживе, той изясни, че въпреки да счита за " провокативно " разискване на тематиката преди Обединеното кралство да напесне съюза, обстановката би се трансформирала при " твърдо " излизане от блока.

Всяко приготовление на документи за единение или конгрес за бъдещето на Ирландия преди Брекзит би наляло вода в мелницата на тези, които настояват, че Дъблин се възползва от напускането на Англия. " Това явно може да се промени, в случай че има корав Брекзит, " сподели той. " Тези въпроси ще се появят, без значение харесва ли ни или не, и би трябвало да сме подготвени, " сподели Варадкар.

Само преди дни Борис Джонсън, корав последовател на Брекзит без договорка, стана министър председател на Англия. Той сподели, че ще работи за излизане непременно, даже да не се предоговори считаното от него за несполучливо съглашение, подписано от предшественика Тереза Мей и Европейски Съюз, и позволи, че излизане без договорка би трябвало да се счита за вероятен сюжет. В резултат Брюксел го предизвести, че съглашението не може да се предоговаря. В държавното управление си обаче Джонсън също подбра главно твърди последователи на излизането от Европейски Съюз.

Варадкар добави, че е подготвен да се срещне с Джонсън, с цел да ревизира действителните му червени линии, " какво мисли и какви са проектите му " - тези неща се схващат единствено " очи в очи, уединено ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР