Жителите на селата Стряма, Шишманци и Белозем излизат на протест

...
Жителите на селата Стряма, Шишманци и Белозем излизат на протест
Коментари Харесай

В Шишманци отново ще протестират срещу обгазяването след пожара на сметището

Жителите на селата Стряма, Шишманци и Белозем излизат на митинг пред завода за боклуци, който гори втори ден. Протестът се провежда в обществената мрежа с начален час 6,15 сутринта, когато идват първите камиони.

Протестът е под надпис " Да спрем отровата от " Еко " завода в село Шишманци ", съобщи " Фокус ". Хората ще упорстват за непоколебим мониторинг на ограниченията за сигурност с оглед попречване на замърсявания отсега нататък. Протестът е продкрепян и от локалните и общински управляващи.
Блокада на пътя към сметището в Шишманци поради заплаха от обгазяване Депото продължава да дими, а към този момент 36 часа продължава битката на повече от 30 души
От страна на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив са взети нужните ограничения за обезпечаване сигурността на придвижването и недопускане на престъпления в региона на пловдивското село Шишманци във връзка възможния митинг, оповестиха от пресцентъра на полицията. За митинга няма публично съобщение, настояват от полицията.

На място не престават да дежурят екипи на пожарната, а чиновници от районно управление (на МВР) Раковски и бранш Пътна полиция от време на време наблюдават за вероятно мощно задимяване на автомагистралата и са в подготвеност да подкрепят трафика, се споделя още в известието.

Не желаеме заводът да бъде затворен, тъй като в него работят доста хора, а настрана четири от селата сме освободени от такса боклук, само че желаеме да се затегне ситуацията на територията му и да не се позволяват повече пожари и да се обезпечи по-безопасна среда, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на Белозем Иван Тачев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР