Жителите на селата Червен, Горнослав и Долнослав, Орешец и Добростан,

...
Жителите на селата Червен, Горнослав и Долнослав, Орешец и Добростан,
Коментари Харесай

Протестиращите села в Асеновградско започват подписка за референдум срещу добива на мрамор

Жителите на селата Червен, Горнослав и Долнослав, Орешец и Добростан, част новосформирания предприемчив комитет за осъществяване на локален референдум против добива на мрамор, ще стачкуват на 20 ноември, в неделя от 14.00 до 15.00 ч. Местните се събират на разклона в края на с. Червен за с. Горнослав, с цел да изразят своето противоречие за дадената от Министерски съвет концесия в находището на местността Делчевото-2.

След общо заседание предходната седмица стана ясно, че недоволството ще продължи с всички законови средства. Стартира и подписка за осъществяване на локален референдум по тематиката. Тя ще бъде отворена до февруари 2023-а година, като в нея могат да се запишат всички недоволни с непрекъснат или сегашен адрес в община Асеновград.

От инициативния комитет припомнят, че избраният от страната терен е в непосредствена непосредственост до парцелите им, а находището се намира в предпазена зона. Апелът им е да не се позволяват взаимни отстъпки със здравето и живота на жителите за сметка на корпоративните ползи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР