Жителите на Пирот са много уплашени и никой не излиза

...
Жителите на Пирот са много уплашени и никой не излиза
Коментари Харесай

Паника цари в Пирот заради изтичането на амоняк

Жителите на Пирот са доста уплашени и никой не излиза от къщата си. Това съобщи притежателят на онлайн портала Pirot plus Ненад Паунович. По-рано той изясни пред H1, че в 30-километровия сектор от Бела Паланка до Пирот се усеща мощна миризма на амоняк, а видимостта е доста неприятна.

Припомняме, че вагон с амоняк се обърна край града, 51 души са настанени в болница, а в Пирот е оповестено изключително състояние.

Вагонът на товарния трен, пренасящ амоняк, се е преобърнал към 17.30 ч. на сектор от релсовия път от Пирот до село Станичене, покрай Сопотски хан, оповестиха от сръбското вътрешно министерство, представено от БГНЕС.

RTS заяви, че случаят е станал при дерайлиране на група от 20 цистерни, „ най-малко една от които е паднала в коритото на река Нишава, което е провокирало бурна реакция на амоняк при контакт с водата “. Отделът за изключителни обстановки на сръбското министерство на вътрешните работи удостовери, че до момента са приети в болница 51 души със признаци на отравяне с амоняк, двама от които са с тежки признаци. Седем души са трансферирани в Университетския клиничен център в Ниш. Те са със постоянни витални индикатори и леки химически изгаряния. От Министерство на вътрешните работи приканиха жителите, които живеят наоколо до повредата, да не напущат домовете си и да не излизат навън.

На място са изпратени 27 пожарникари с 10 противопожарни автомобила . Заради случая е спряно железопътното придвижване по тази линия. Поради неприятна видимост е прекратено придвижването сред Пирот и Бела Паланка по основния път. Алтернативният маршрут е през село Понор. Евакуирани са и служащите от втора промяна във компания " Тайгър тайърс ", а чиновниците от трета промяна няма да идват на работа.

Компанията " Сърбия Карго " заяви и заяви, че това е товарен трен, който се движи всекидневно по сектора Ниш-Димитровград и транспортира първични материали от България до Прахово и Шабац. Агенция Франс Прес съобще, че във вагоните на дерайлиралия трен са били транспортирани и химически боклуци от България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР