Жителите на пернишките села са недоволни от 9-кратното увеличение на

...
Жителите на пернишките села са недоволни от 9-кратното увеличение на
Коментари Харесай

Жители на пернишки села недоволстват заради по-висока такса смет

Жителите на пернишките села са недоволни от 9-кратното нарастване на такса боклук и заплашват с митинги. План-сметката и новият размер на такса боклук за тази година бяха признати в края на предходната. Така, в случай че до момента хората от Рударци, Драгичево, Кладница и Батановци са плащали сред 10 и 20 лв., в този момент таксата ще скочи на 180-200 лева годишно.

Обяснението на пернишката администрация, е че нарастването на таксата за битови боклуци ще изравни сумите, които заплащат хората в селата и тези, които живеят в регионалния център. Годишно село Кладница внася такса боклук към 70 000, в този момент те ще станат 630 000 лева, оплакват се кметовете на пернишките села и жителите на региона.

"Да, може да са ниски таксите,ние сме съгласни, само че тука трябваше да бъде потърсено нашето подпомагане, като кметове на обитаеми места, като хора които живеят от години, да забележим какъв брой е нужно ", сподели Васил Мирчев, кмет на село Кладница пред Българска национална телевизия.

Ние сме планински села, в този момент съм уверен, че най-малко 10 дни, няма да мине камион да събере огромните кофи по улиците, сподели Богдан Богданов, кмет на село Рударци.

Според кмета на община Перник обаче нарастването е належащо, тъй като другояче не доближават средства за построяването на втора клетка на районното хранилище за боклуци. И по тази причина най-безболезнения метод беше повишавайки такса битови боклуци да осигурим тези средства, които ще ни разрешат да изградим втора клетка на нашето бунище, сподели Станислав Владимиров  Станислав Владимиров Станислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 година в София. Завършил е междинното си обучение в, кмет на община Перник.

Друга причина за нарастването, че не е почтено възрастните хора в Перник да заплащат над 200 лева за сметоизвозване, а тези в селата единствено 10-20лв. Защото в Кладница и вилното населено място Делта хил, живеят извънредно богати хора, изяснява Станислав Владимиров  Станислав Владимиров Станислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 година в София. Завършил е междинното си обучение в, кмет на община Перник.

От пернишките села обаче ще не престават да упорстват за преразглеждане на наредбата. Убедени са, че услугата която получават, не е качествена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР