Жителите на Перник с протестно шествие в София заради водната

...
Жителите на Перник с протестно шествие в София заради водната
Коментари Харесай

Стотици перничани излязоха на протест в София заради водната криза ВИДЕО

Жителите на Перник с протестно шествие в София поради водната рецесия. Исканията им са свързани с предприемането на неотложни ограничения и трайно решение на казуса с водата и търсенето на отговорност и правораздаване за всички отговорни лица, написа Канал 3.

Шествието потегли от площад "Александър Първи " към площад "Независимост ". Облечени в жълти жилетки, протестиращите продължиха към постройката на Министерския съвет. В мирното шествие участваха и кукери. Заради водната рецесия в града беше анулиран обичайният фестивал, който трябваше да се стартира на 24 януари и да приключи на следващия ден - на 26 януари.


Водният режим в Перник стартира на 18 ноември предходната година. В комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет в понеделник кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че до две седмици язовир "Студена " ще доближи мъртвия си размер. Той осведоми, че загубите на вода в града са 75%.

След като държавното управление разгласи проект за решение на рецесията предходната събота, в четвъртък публично изиска от Столичния общински съвет да се употребява водопреносната мрежа на София с цел да бъде ориентирана вода от язовир "Белмекен " през язовир "Бели Искър " към Мало Бучино за Перник.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР