Жителите на остров Киритимати първи в света посрещнаха новата 2024

...
Жителите на остров Киритимати първи в света посрещнаха новата 2024
Коментари Харесай

Къде посрещнаха Новата година?

Жителите на остров Киритимати първи в света посрещнаха новата 2024 година с фойерверки и празненства навън в южната част на Тихия океан. На острова живеят към 5000 души. 

Киритимати е най-големият остров на тихоокеанската островна страна Кирибати.

Снимка: БГНЕС / EPA

Минути по-късно жителите на островите от архипелага Чатъм , които са част от територията на Нова Зеландия, също означиха Новата година. На островите, ситуирани на към 800 км източно от Южния остров на Нова Зеландия, живеят близо 700 души.

Снимка: БГНЕС / EPA Окланд стана първият огромен град в света, който посрещна 2024 година Хиляди хора се събраха да гледат зарята от най-високата структура в Нова Зеландия - Скай Тауър, и светлинното шоу в центъра. Скай Тауър е най-високата кула освен в Нова Зеландия, само че и в цялото Южно полукълбо.

Лекият дъжд, траял през целия ден, се разсея към среднощ над града с население 1,7 милиона души, преди да стартира противоположното преброяване на светещ дигитален екран покрай върха на 328-метровата информационна и наблюдателна кула.

Шоуто продължи пет минути и половина, през които бяха изстреляни 500 кг пиротехнически средства. 

Столицата на тихоокеанската страна Уелингтън също посрещна Нова година с фойерверки и музика.

Новата година публично бе посрещната и в Австралия . Зашеметяващото шоу озари небето над Сидни Харбър Бридж, до момента в който хиляди хора гледаха изпод.

Снимка: БГНЕС / EPA

То продължи повече от 10 минути и бе съпроводено от лазери и пиротехника, изстреляни от някои от емблематичните забележителности на града.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР