Жителите на Малко Търново се обявиха срещу изграждането на завод

...
Жителите на Малко Търново се обявиха срещу изграждането на завод
Коментари Харесай

Подписка в Малко Търново срещу завод за преработка на отпадъци

Жителите на Малко Търново се оповестиха против построяването на цех за преправка на боклуци. Според капиталовото желание на „ Перун 2012 “ АД, което е импортирано в Министерството на околната среда и водите, на територията на града ще се построява апаратура.
Тя ще преработва градски боклуци, утайки от пречиствателни уреди и други материали и ще създава електрическа сила, посредством газификация на твърди градски боклуци, RDF и утайки от пречиствателни уреди.
Градът обаче се намира в рамките на Политическа партия „ Странджа “ и Натура 2000. По казуса Actualno.com беседва с изпълняващият длъжността кмет Тонка Стоева.
“Процедурата по УВОЗ изобщо не е извършена, към момента . От тук нататък следва да се реши дали ще се прави такава оценка за влияние върху околната среда. Общината поддържа подписката, защото тези планове би трябвало първо да се разгласят обществено , да се подложат на разискване, хората да си кажат мнението. В границите на Политическа партия „ Странджа “ е неразрешено по безапелационен метод да се внасят каквито и да е непознати боклуци. Няма по какъв начин да стане, до в този момент сме се съхранили, няма промишлени предприятия и сме положили усиля да се развива туризъм на наша територия. И внезапно да се получи една такава апаратура, която с цел да действа и да създава електричество, би трябвало да вкарват боклуци от някъде другаде “.
За това предложение се приказва от осем години . През 2011година е имало декларирани такива планове от последния вложител „ Перун 2012 “ АД, чийто документи са в Министерството на околната среда и водите. Процесът е доста дълъг и изисква мнение на разнообразни институции.
В момента тече процедура, с цел да се реши нуждата от УВОЗ. От община Малко Търново ще изчакат да минат всички законни процедури, преди да подхващат ограничения.
Хората които живеят в града обаче, от в този момент декларират недоволството си от сходна самодейност. По този мотив на разнообразни места се събират подписи. Поминъкът им. който е обвързван с посрещане на туристи от целия свят, настаняването им в къщи за посетители, съгласно тях е заплашен.
До края на месец октомври могат да се изпращат мнения по отношение на плана, добави Тонка Стоева. На страницата на община Малко Търново се намира информацията за капиталовото желание.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР