Жителите на квартал "Пастир" в Генерал Тошево организират протест заради

...
Жителите на квартал "Пастир" в Генерал Тошево организират протест заради
Коментари Харесай

Генерал Тошево на протест заради продължаващото повече от 20 дни безводие

Жителите на квартал "Пастир " в Генерал Тошево провеждат митинг поради продължаващото повече от 20 дни безводие, откакто на 25 април водата в региона беше натровена с пестициди.

Шествието ще тръгне в събота в 10 часа от постройката на Общината и ще продължи до Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кардам ". Водоподаването за над 200 семейства в "Пастир " към момента не е обновено, защото в България няма лаборатория, която да изследва две от веществата, с които тя е била инфектирана.

Протестът ще бъде сбъднат, без значение че имаме уверението от кмета на общината след диалога му с министър-председателя Бойко Борисов водата да бъде пусната още на следващия ден, само че единствено за битови потребности, съобщи организаторката на мирното шествие Росица Стоева.

"Водата е нечиста с пестициди. Тя не може да бъде изчистена, а даже сега не може да бъде изследвана в нашата страна. Може да има отлагания. Водопроводът ни е от 1950 година ", сподели Стоева, представена от БНР.

По думите на кметския наместник на квартал "Пастир " Снежана Станева такава безнаказаност на институциите не би се случила, в случай че ставаше въпрос за различен град.

"Пренебрегнати и унизени. Това е цялостна безнаказаност на институциите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР