Жителите на индийския щат Асам линчували мъже, които били обвинени

...
Жителите на индийския щат Асам линчували мъже, които били обвинени
Коментари Харесай

Ужасяващо: Разярена тълпа линчува двама мъже, погрешно обвинени в отвличане на деца

Жителите на индийския щат Асам линчували мъже, които били упрекнати в похищение на деца поради доста публикувано в мрежата видео. Нилотпал Дас и Абиджит Нат се пробвали да схванат от локалните поданици по какъв начин да стигнат до пътя, само че те ги взели за нарушители и ги пребили до гибел, оповестява " Дейли мейл ".

Видеоклипът за отвличането на деца от мотоциклетисти бе публикуван в WhatsApp. Жителите на индийското село помислили Нилопал и Абиджит за героите на видеото и почнали да ги бият. На фрагментите може да се чуе по какъв начин мъжете умоляват да не ги убиват и отхвърлят своята виновност по отношение на такова закононарушение, само че нападателите пренебрегват думите им.



Пристигналите на мястото служители на реда незабавно изпратили потърпевшите в болница, само че те умряли по пътя. По обвиняване в убийството на мъжете бяха задържани 16 локални поданици. Това не е първият случай на линчуване на почтени хора заради видеоклипове в WhatsApp - през предишния месец още шестима души са убити по същия метод.



Видеоклипът, поради който са били убити Нилопала Дас и Абиджит Ната, е изрязана обществена реклама от Пакистан за отвличането на деца. По този метод мъжете бяха убити за неизвършено от тях закононарушение.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР