Жителите на две големи авренски села - Близнаци и Приселци,

...
Жителите на две големи авренски села - Близнаци и Приселци,
Коментари Харесай

Жителите на две големи села за първи път ще имат редовна автобусна връзка с Варна!

Жителите на две огромни авренски села - Близнаци и Приселци, за първи път ще могат да разчитат на постоянна автобусна връзка с Варна. Линията потегля от 1 май, а курсове до автогарата ще има заран, по обед и късно следобяд, заяви кметът на община Аврен Емануил Манолов. " Надявам се да има задоволително пасажери и линията да е рентабилна ", сподели той и анонсира, че през лятото има проект рейсовете да стигат и до курорта Камчия, съобщи " Труд ".

Общината ще поеме 50% от цената на ученическите карти по линията. Така абонаментът за децата от Приселци ще е 55 лева, а от Близнаци – 60 лева Останалите пасажери ще се возят против билет, чиято цена се чака да е 5 лева, колкото коства транспортът от Аврен до Варна.  

На последната си сесия локалният парламент утвърди и тегленето на 8,8 млн. лева заем от фонд " Флаг ". Парите са за главен ремонт на 10-километровия път сред селата Бенковски, Китка и Круша, употребен и от хората в Болярци и Равна гора. Трасето е аварийно на пътя Варна-Бургас и постоянно по него минава тежък трафик. През последните 40 година са правени единствено козметични кърпежи и пътят е посипан с дупки. Въпреки готовия план в края на предходната година  Министерство на регионалното развитие отхвърли да финансира ремонта. За да реши казуса, общината ще си набави нужните средства посредством държавния фонд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР