`Това мина точно през предния ми двор`: Торнадо удря RI

...
Жителите на Джонстън започват да почистват гробището В района Graceland“
Коментари Харесай

Жителите на Джонстън започват да почистват гробището

В района „Graceland“ на гробището Highland Memorial Park в Джонстън отново беше спокойно място късно сутринта в петък, часове след предполагаемо торнадо, разкъсано през тревистата равнина. Той разчупи стволове на дървета по-бързо от резачка и също така отряза персонала на американското си знаме. 62-годишната Даян Еймс от Джонстън го вдигна и подпря на табелата.

Еймс тъжно оцени панорамата на разрушенията в гробището, което я разплака. „Това място пази много лични спомени за мен“, каза тя.

Като дете е ходела на разходки и е брала боровинки в района. Като тийнейджър тя се научила да шофира на гробището и по-късно научила дъщеря си да шофира там. Еймс каза, че дядо й, Ърнест Дегидио, е израснал близо до гробището и е изкопал първия гроб в гробището. Той е погребан близо до езерото Мичъл.

Повечето големи прекъсвания на електрозахранването около Роуд Айлънд са отстранени

Към 13:20 ч. около 300 клиенти на Rhode Island Energy все още бяха без ток след петъчните бури и предполагаемо торнадо. Най-голямото прекъсване, засягащо 247 клиенти, беше в Северен Провидънс, с някои по-малки прекъсвания около Джонстън и Скитуейт. Имаше и няколко изолирани прекъсвания в щата, засягащи по-малко от 5 клиенти всеки.

В Скитуейт, повалени дървета и покриви, откъснати от предполагаемо торнадо

Преди да пробие Джонстън, предполагаемо торнадо е причинило сериозни щети в Скитуейт.

Ричард О'Нийл е бил в къщата си със съпругата си и две деца, когато каза, че бурята е връхлетяла и е съборила покрива на къщата му.

Девин О'Лиъри, 38, от Byron Randall Rd., започна почистването, след като предполагаемо торнадо премина през квартала, като събори покрива на къщата на съсед и пусна дърво в басейна му.

„Това продължи около 30 секунди“, каза той, докато той, майка му и тримата му синове се скупчиха в мазето. „Имахме късмет.“

Бурите паднаха в падина по Byron Randall Road в Scituate, откъсвайки върховете на дърветата, докато вървяха.

Джон Гостанян, от Byron Randall Road, наблюдаваше пристигането на бурята през прозореца на дома си, без да знае, че е имало предупреждение за торнадо. След това той каза, че е повалил 30 дървета в двора си през последното десетилетие като предпазна мярка „срещу точно това“. в Джонстън предполагаемо торнадо измести прикачена 24-футова лодка – Hanna Rose – от мястото й пред RI Tire & Service на George Waterman Road в Джонстън. Лодката се претърколи през улица Амбър и се блъсна в ствола и ниско висящите клони на голямо дърво в двора на жилище. Торнадото разкъса дървета и събори линии по улица Amber.

Гробището Highland Memorial Park е сгушено на върха на плато в района Centerdale на Johnston. Височините се спускат стръмно към по-ниско разположени райони по авеню Джордж Уотърман и бреговете на река Woonasquatucket.

Паркът и гробището на върха на хълма бяха огромна зона на разрушение в петък сутринта – доказателство за силата на природата. Големи дървета на запад от тревистото гробище бяха подрязани, маркирайки пътя на торнадото на изток. Оставя безброй клони, големи и малки“ след себе си. Освен това беше повалило няколко големи дървета, като ги щракна точно в ствола само на крачки  от земята.

Торнадото последователно изкорени един голям дъб и огромно вечнозелено растение в гробището Johnston Memorial Park.

11:30 ч.: Агенцията за управление на извънредни ситуации на Роуд Айлънд проучва щетите в Scituate

Марк Папас, директор на Агенцията за управление на извънредни ситуации на Роуд Айлънд, каза пред The ​​Journal, докато проучва щетите по Byron Randall Road, че неговият екип от инспектори трябва можете да потвърдите до края на деня дали щетите са причинени от торнадо.

Мощен вятър събори дървета в Северен Провидънс, след като Националната метеорологична служба издаде предупреждение за торнадо и предупреждение за силна гръмотевична буря в петък сутринта .

Беше потвърдено наличието на торнадо над Джонстън в 8:40 сутринта и се движи на североизток с 30 мили в час, съобщи метеорологичната служба по-рано.

„Покрийте се сега“, метеорологичната служба каза.

10:30 ч.: Жител на Северен Провидънс казва, че е видял торнадо да се движи на изток

Дино Флорез, 61, който живее със съпругата си в дом на улица Фицхю в Северен Провидънс, каза, че е видял определено торнадо да се извива надолу по улицата и да се движи на изток.

„Той мина точно през предния ми двор. Бяхме отзад във вътрешния двор,” каза Роберта Кочиа, 76, която добави, че туистерът е повредил покрива й и улуците на дома й на Дъглас Авеню.

„Кълнах се, че ще счупи дърветата ми наполовина“, каза Coccia.

9:15 сутринта: Предупреждението за торнадо е отменено за RI

Предупреждението вече е отменено.

Предупреждението за торнадо включва Провидънс, Pawtucket и Attleboro и е в сила до 9:15 сутринта, съобщиха от метеорологичната служба в Twitter.

Докладите в социалните медии също описват щети в Scituate и Johnston.

Бурите по-късно се преместиха в Масачузетс.

13:00 ч. Четвъртък: Метеорологичната служба предупреждава за силни гръмотевични бури, наводнения

В четвъртък метеорологичната служба каза, че са възможни силни гръмотевични бури през нощта от четвъртък срещу петък с потенциал за наводнения.

Това е част от местните тежки условия време, „което ще изригне“ от Големите езера на североизток, докато хладен фронт обхваща част от страната, според AccuWeather. Бурите ще се задействат по предния ръб на хладния въздух, каза AccuWeather.

„Откъслечни дъждове и гръмотевични бури обхванаха региона в нощта на четвъртък срещу петък“, каза метеорологичната служба в обсъждането на местната прогноза. „Възможни са няколко силни бури със силен вятър и внезапни наводнения.“

Още: Блус на плажа: Дъждът, затварянето на плажовете направиха лятото тежко за любителите на плажа

На уебсайта на AccuWeather метеорологът Брандън Бъкингам каза: „Очаква се още един кръг от наводняващи и силни гръмотевични бури в североизточния четвъртък през нощта срещу петък, докато мощен хладен фронт преминава през региона.“

В района на Провидънс може да падне повече от инч дъжд от четвъртък през нощта до петък. Вятърът може да пориви до 21 mph в района на Провидънс в петък, каза метеорологичната служба.

„Основните опасности са разрушителни ветрове, едра градушка и внезапни наводнения, с по-нисък, но все още съществуващ риск от торнадо ", каза метеорологичната служба в X, бивш Twitter.

Бурите трябва да се преместят в морето до залез слънце в петък, оставяйки след себе си "освежаващ порив от по-хладен и по-сух въздух", казва метеорологичната служба.

– С доклади от писателя на екипа на списанието Марк Рейнолдс

Тази статия първоначално се появи в The Providence Journal: Дървета, повалени след докосване на торнадо в Роуд Айлънд

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР