Жителите, живеещи в един от най-северните райони на света, трябва

...
Жителите, живеещи в един от най-северните райони на света, трябва
Коментари Харесай

Вътре в града, където не можете да умрете, и брутална съдба, която очаква онези, които се разболеят

Жителите, живеещи в един от най-северните региони на света, би трябвало да съблюдават строго, само че необичайно предписание - не се позволява умиране.

Разположен в Свалбард, норвежки архипелаг сред континентална Норвегия и Северния полюс, се намира отдалеченият град Лонгйърбиен, където през последните 70 години умирането е неразрешено. Това е едно от най-студените места, като температурите падат сред 20-30C през зимата, когато локалните поданици би трябвало да устоят дните си в цялостен мрак.

През лятото обаче те виждат 24 часа слънчева светлина дневно. Но мразовитият им климат значи, че мъртвите тела не изгниват при мощен мраз. Обитаван най-вече от въглищни миньори, с население от 2000 души, жителите се изплашиха от разпространяването на заболявания, когато видяха, че телата не се разлагат.

Това стана изключително огромен проблем, когато неотдавна бе открит испански грип върху трупове, заровени преди век. Когато през 90-те години учени ексхумират някои от телата, с цел да проучат феномена, проби...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР