Жителите и гостите на Нидерландия това лято могат да получат

...
Жителите и гостите на Нидерландия това лято могат да получат
Коментари Харесай

С грижа за хората: Нидерландия поставя машини с безплатен слънцезащитен крем на стотици места

Жителите и гостите на Нидерландия това лято могат да получат безвъзмезден слънцезащитен крем на стотици места в страната.

На фестивали, в учебни заведения, в спортни клубове, плажове, паркове, заведения за хранене се конфигурират машини със слънцезащитни артикули, с цел да се подсигурява, че всеки може вярно да се отбрани от нездравословните ултравиолетови лъчи.

Идеята за това се появява предходната година. „ Нашият кожен лекар Карен ван Попелен изрази концепцията да превърнем диспенсърите за антисептичен гел, останали от интервала на пандемията от COVID-19, в дозатори за слънцезащитни артикули “, разяснява представителят на болница, която дружно с холандското дружество за битка с рака и застрахователни компании слагат началото на самодейността.

В битката с въглеродните излъчвания в някои страни пък оферират ваучери за закупуване на колело

„ Това се оказа огромен триумф. Все повече компании питаха дали могат да получат слънцезащитен крем. Не можехме обаче да отговорим на търсенето. Ние не сме компания за слънцезащитни артикули, само че като болница имаме отговорност да споделяме ресурсите си “, уточни още той.

Ракът на кожата е най-честата форма на рак, а предпазването със слънцезащитен крем е един от най-важните способи за попречване на болестта.

Клиниката Venlo-Venray дружно със здравноосигурителна компания и няколко общини също доставят 120 съществени учебни заведения с диспенсъри със слънцезащитен крем.

Идеята за безвъзмездна отбрана на публични места се появява на още едно място. Компанията Sundo се е специализирала в основаването на диспенсъри за слънцезащитни артикули в Холандия и Белгия. Основателят ѝ Убе Хемскерк и негов другар я разискали, до момента в който седят на слънце. Сред клиентите им са както търговски снабдители, по този начин и 20 общини.

„ Баща ми се е сблъсквал няколко пъти с рака на кожата. Смятам, че е доста значимо да се предотврати това заболяване “, разяснява нейният създател Хемскерк.

Проучвания на университета в Гент демонстрират, че всяко евро, вложено в предварителна защита на рак на кожата, икономисва 3,60 евро в опазването на здравето, се показва в уеб страницата на компанията. Сред задачите на Sundo е да реализира 30 % по-малко болести на рак на кожата през идващите 30 години ".

Вече е наложена и възбрана за продажба на алкохол след 16 часа в почивните дни

„ Да сложим дозаторите, коства пари - няколко хиляди евро, само че считаме, че здравето на нашите поданици и гости е доста значимо “, споделя Жако Кнапе, консултант в крайморската община Катвейк.

Компанията Smeerkees взе участие в монтажа на стълбовете за дозаторите. Те към този момент могат да бъдат открити в цялата страна. От Smeerkees обаче избират да ги слагат тук-там, за които хората не се сещат да вземат със себе си слънцезащитни артикули.

 „ Когато отидете на плажа, нормално сте добре готови, само че доста хора не помнят да защитят кожата си, когато просто излязат някъде на открито “, считат от компанията.

В рекламите на локалните заведения за хранене и заведения в обществените мрежи към този момент участват и послания за грижата за кожата на посетителите си, която обезпечават.

В цяла Европа случаите на рак на кожата се усилват през последните две десетилетия. В прилежаща Германия съгласно Федералната статистическа работа през 2021 година броят на смъртните случаи от рак на кожата е повишен с 55% по отношение на 2001 година

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР