Жители от арменски произход на село Чаректар, намиращо се в

...
Жители от арменски произход на село Чаректар, намиращо се в
Коментари Харесай

Арменци, живеещи в Нагорни Карабах, подпалват домовете си, преди да напуснат територията |

Жители от арменски генезис на село Чаректар, намиращо се в Нагорни Карабах, опаковаха и изнесоха покъщнината си, след което възпламениха къщите си, преди да изоставен територията, която ще бъде предадена на Азербайджан, съобщи Ройтерс.

Двете страни подписаха съглашение за мир под егидата на Москва, откакто през септември избухнаха боеве за територията Нагорни Карабах, която е интернационално приета за част от Азербайджан, само че се ръководи и обитава най-вече от етнически арменци. Съгласно изискванията на контракта Азербайджан си връща огромни територии в Нагорни Карабах, които бяха под арменски надзор от началото на 90-те години на предишния век. След това съглашение последваха митинги в Армения, като стачкуващите и опозицията упорстват за оставка на премиера Никол Пашинян.

Арсен, 35-годишен гражданин на селото, съобщи, че той и други етнически арменци не считат, че би трябвало да оставят нещо на азербайджанците. 

" Ще би трябвало да построят къщите си от нулата ", сподели той.

Арсен добави, че са му се обадили и са му споделили, че азербайджанците би трябвало да влязат в региона до 15-и ноември. 

Репортери на Ройтерс са видели шест къщи от селото да горят. 

Друг гражданин на селото изясни, че арменците извозват всичката си мебелировка. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР