Жители на видинско село масово напускат домовете си заради постоянните

...
Жители на видинско село масово напускат домовете си заради постоянните
Коментари Харесай

Жители масово напускат домовете си заради постоянните катастрофи на тирове в къщите им

Жители на видинско село всеобщо напущат домовете си поради непрекъснатите произшествия на тирове в къщите им.
Представете си, че единствено за ден два пъти влизат в двора на стара жена - сутринта ТИР, а следобяд лека кола. По знамение спрели на метри от къщата й.

ТИР до ТИР, злополука до злополука. На това са очевидци съвсем ежедневно жителите на видинското село Скомля. Селото, водещо до " Дунав мост 2 " и поемащо съвсем целия трафик от леки и тежкотоварни коли от и за Европа.

От месец домът на Илка е разграден двор. Ограда няма, тъй като за няколко седмици влизат в домът й пет леки и тежкотоварни автомобила.

Илка се отървала по знамение да не остане под гумите на някой от колите, влезнали в двора й.

Съседна къща до тази на Илка към този момент е замязяла на руина. Местните спрели да броят и какъв брой са тировете, забили се в къщата.

Семейство Георгиеви е взело ограничения. Спи в най-далечната сграда от пътя, откакто пред очите им ТИР се блъска в къщата им.

Пътят през село Скомля е интернационален. На ден по него минават приблизително по 2000 моторни транспортни средства от и за " Дунав мост 2 ". Има наслагани знаци, които да лимитират скоростта.

Жителите Димово, Скомля и на още две села приготвят и подписка за създаване на обходен път и трафика да не минава през обитаемоте места.

Засега от Агенция пътна инфраструктура ще изградят на пътя в Скомля по този начин наречената релефна шумяща настилка. Има и абстрактен план за изместване на придвижването по напълно ново трасе, а не през селата.

А до тогава баба Илка ще напусне селото от боязън със среща с тира.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР