Жители на улица Враня в София се оплакаха от тормоз

...
Жители на улица Враня в София се оплакаха от тормоз
Коментари Харесай

След репортаж за опасна сграда: Прокуратурата се самосезира за изоставения строеж

Жители на улица " Враня " в София се оплакаха от тормоз на бездомници, наркозависими и проститутки, които населяват изоставена постройка.

Хората от прилежащите блокове описват, че в градежа живеят бездомници, наркомани и нееднократно са се случвали пожари.

Снимка: bTV

Строежът на двете здания стартира през 1995 година Малко след старта фирмата-изпълнител банкрутира, а двата блока остават недостроени. Достъп до мястото има всеки.

" Миризмата е ужасна. Всяка година пишем писма до министерства и общината. Получаваме еднакъв отговор, че нищо не може да се направи ", прибавят живущите в региона.

Имотът е благосъстоятелност на над 21 души, има формирани седем наставления за обезопасяването му, налагани са и парични санкции.

„ Няколко са актовете. Най-големият е на стойност 1500 лв. към притежателите. Сградата в това си положение е доста рискова за преминаващите, жителите и за хората, които влизат вътре “, изясни инж. Анатоли Киров, шеф отдел „ Строителен надзор “, регион „ Сердика “.

Снимка: bTV

След репортажа на bTV ВАП се самосезира по случая, като изиска от „ Строителен надзор “ на Столичната община да изяснят законни условия към постройката.

Прокуратурата сезира и ДНСК, и основния проектант на столицата. От тях зависи да има позволение на казуса.

Резултатите от инспекцията би трябвало да бъдат показани на прокурорите в най-кратък период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР