Жители на три села от община Враца от месеци се

...
Жители на три села от община Враца от месеци се
Коментари Харесай

Три села се молят на кмет и държава да преасфалтират важен път във Врачанско

Жители на три села от община Враца от месеци се молят на кмета на Враца и на страната да оправят значим път на територията на общината, научи BulNews.bg. Става въпрос за правата от местността Деривол до Три кладенци, която минава през селата Чирен и Девене.
Пътят е тотално разрушен и повсеместен ремонт не е юридически повече от 30 години. Той е от национално значение, тъй като посредством него се стига до единственото българско газохранилище. Освен служащите, оттова всекидневно минават доста хора от трите села и всички са на мнение, че заслужават качествена инфраструктура. Стотици от тях са положили парафите си в подписка за изцяло преасфалтиране на правата.
Само в Чирен са събрани над 700 подписа, сподели кметът Диан Дамянов.
„ Важно е да се направи целостен ремонт на пътя, който е общински, и по тази причина направихме подписката. Аз най-много моля за 9-километровата права Деривол – Чирен. Тази година на въпросното трасе бе изработен непълен ремонт, само че той не оправя цялостното състояние на пътя “, уточни Дамянов.
В началото на лятото подписката е занесена на кмета на Враца Калин Каменов, който показал казуса в министерствата. Какви ограничения ще бъдат подхванати и дали ще се уважат настояванията на стотиците поданици от трите села обаче и до през днешния ден не е ясно.
„ Чакаме отговор. Остана ни да се надяваме да се вземат съответни ограничения “, добави Дамянов. Според него за изцяло преасфалтиране на 9-километровата права до селото му са нужни близо 2 млн. лв..
Кметът на Девене Николай Мицов е предал на Калин Каменов над 1000 подписа, само че вярата му, че жителите на селата ще се предвижват по прекрасен път без дупки изчезва с всеки един минал ден. Кръпките по правата сред Чирен и Девене избавят отчасти ситуацията, само че хората не престават да упорстват за повсеместен ремонт.
Кметът на село Три кладенци пък не бил схванал в точния момент за самодейността, само че изцяло поддържа настояванията на сътрудниците си и е безапелационен, че ще стартира и той да събира подписите на жителите на селото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР