Жители на столичния район Овча купел събират подписи под протест

...
Жители на столичния район Овча купел събират подписи под протест
Коментари Харесай

"Овча купел" събира подписи срещу предложения на Фандъкова

Жители на столичния регион " Овча купел " събират подписи под митинг против решението на столичния кмет Йорданка Фандъкова да замрази ремонта на ул. " Народно хоро " в квартала и на реконструкцията на минералната баня в Горна баня. В четвъртък кметът разгласи, че поради рецесията внася предложение за актуализиране на бюджета на София. Част от ограниченията са прекъсване и понижаване на финансирането за разнообразни обекти, измежду които и на двата на територията на " Овча купел ". Живеещите там обаче считат, че улица " Народно хоро " е в прекомерно неприятно положение и че това не разрешава ново отсрочване на ремонтните действия по нея. " Улицата е една от най-важните пътни артерии в „ Овча купел “. Тя свързва бул. „ Овча купел “, единствения парк в региона, Нов български университет, Националната следствена работа, НСУ София и други Към сегашния миг улицата е в положение, което я прави изключително сложна за потребление: настилката е амортизирана и осеяна с дупки. Тротоари съвсем липсват. Това я прави рискова за пешеходци, изключително на фона на занижения надзор на органите на реда ", се споделя в текста на петицията, оповестена в уеб страницата Peticiq.com. До момента под нея са се подписали към 500 души. " Настояваме рехабилитацията на ул. „ Народно хоро “ да остане в финансовата стратегия на Столична община за 2020 година, като бъдат изпълнени настояванията на районния кмет за реализация по регулация – с непрекъснати тротоари и подземно окабеляване ", пишат жителите на " Овча купел ". Те напомнят, че Столична община от години дава обещание този план да бъде сбъднат.  " Тази изразителност се задейства изключително мощно по време на предизборни акции ", считат жителите.

Те упорстват осъществяването на ремонта на банята в региона също да не се отсрочва. " Сградата е монумент на културата с локално значение. Поради безгрижие или липса на професионализъм не едно и две сгради с сходен статут към този момент са в историята. Бихме желали ориста на една от нашите бани да не последва нелеката орис на „ Двойната къща “, Царските конюшни, складовете на Кудоглу в Пловдив и други, чиято алегорична стойност надминава даже най-дългия кметски мандат ", изброяват хората в " Овча купел ".

Кметът на райна Ангел Стефанов също е подкрепил подписката на съкварталците си. " Подпишете петицията! Покажете, че не сте безразлични към протичащото се! Благодаря на Гражданския съвет на регион " Овча купел " за самодейността по основаването й! Петицията ще бъде входирана публично в Столична община преди съвещанието на общинския съвет, на което ще се гласоподава предлагането за отпадане на ремонта на ул.„ Народно хоро “ и банята в Горна баня. Нека дружно преборим неглижирането на региона ни! ", прикани Стефанов във " Facebook ".

Преди дни Фандъкова изясни отпадането на улицата от капиталовата стратегия на общината с категорично гледище на Ангелов за препроектиране на обекта. Той отговори, че кметът на града манипулира думите му. " Никога не съм желал проектът за рехабилитация на улица „ Народно хоро “ да бъде спиран. Напротив, даже предвид на затруднената обстановка, се съгласих да се извърши поетапно, само че държах да стартира допустимо най-скоро. Знаем, че „ ремонт на ремонта “ е обичаното упражнение в последно време в Столична община. Затова поисках изграждането на ул. „ Народно хоро “ да се извърши качествено - с непрекъснати тротоари от двете й страни и положени подземно кабели, както е във всеки европейски град, а не висящи от горната страна като в някоя махала, както е проектирано ", разяснява кметът, който е представител на опозицията " Демократична България ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР