Жители на столичния квартал Кръстова вада - Запад затвориха за

...
Жители на столичния квартал Кръстова вада - Запад затвориха за
Коментари Харесай

Столичен квартал се вдигна на протест заради лошата инфраструктура

Жители на столичния квартал " Кръстова вада - Запад " затвориха за малко придвижването по бул. " Черни връх ", недоволни от неприятната инфраструктура в квартала. Те упорстват да бъдат построени улици, канализация, както и детски площадки в квартала.
Те показват, че нямат даже детска градина и учебно заведение в " Кръстова вада " и се постанова сами да асфалтират улиците пред домовете си.

Жителите на квартал " Кръстова вада – Запад “ оповестиха, че това е първият митинг. Ще има и още: " Това състояние е нетърпимо. С инфраструктурата на квартала се занимаваме от години. Нещата съвсем не се трансформират, по тази причина взехме решение да минем към методите на директната народна власт – митинги. Лятно време е прахоляк, зимата е тиня и няма канализация ", разясняват те, представени от БНР.

" Нямаме улици. Всеки идва и си взима местата, загражда си пътя и ти споделя - " Отиди в общината и се оправяй, а общината изобщо не реагира по никакъв метод " - разясняват протестиращи жители.

" Трябват повече финансови средства ", споделя кметът на регион " Триадица " Димитър Божилов:

" Без тези средства ние сме с вързани ръце. Нито може да се проектира, нито може да се построява. Това са неща, които ние неведнъж сме изнасяли на вниманието и на Общинския съвет, и на Столична община. Искали сме и децентрализация на бюджетните средства, тъй че ние да имаме пари, с които да отговорим на настояванията на хората. Изключително неприятно е да отидат при човек хората, да изискат подпомагане и той да им каже - " Ами, не мога, тъй като нямам пари ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР