Жители на столичния квартал Бояна“ не искат нов стадион, съобщи

...
Жители на столичния квартал Бояна“ не искат нов стадион, съобщи
Коментари Харесай

Жителите на „Бояна“ не искат нов стадион, готови да протестират до пълна победа

Жители на столичния квартал „ Бояна “ не желаят нов стадион, заяви Българска национална телевизия. Хората се тормозят, че ще се ограничи свободният достъп на жителите до игрището. За това провеждат подписка за прекъсване на капиталовите планове, като все още са събрани над 300. Хората чакат до края на седмицата да съберат над 1000 подписа.
Апрахам Аспанян, гражданин на столичния квартал „ Бояна “ разяснява пред Българска национална телевизия, че хората не са срещу облагородяването, само че казусът е честен и юридически. Той е заинтригуван по какъв начин никой от жителите на квартала не е осведомен, допитан и по какъв начин може да се употребява публичен терен за дейни спортни действия. Освен морала, който липсва, теренът е предан за 22 стотинки на квадратен метър има и чисто юридически проблем. Разрешението, което е публикуван за градеж към Йорданка Фандъкова е доста необичайно по какъв начин към момента не го е оспорила. Проектът не дава отговор на нуждата на закона и на плановете на страната, уточни Аспанян. Хората ще продължат с митингите до цялостна победа.
 Жители на Бояна бранят от застрояване стадион Кривуля Жители на Бояна бранят от застрояване стадион " Кривуля "
Жители на столичния квартал Бояна излязоха на митинг, с цел да защитят стадион " Кривуля " от застрояване. Столичната община е дала под на...
Бившият футболен национал Даниел Боримиров, който е вложител на плана, съобщи, че има предпочитание да направи и да сътвори спортно оборудване, което да се употребява освен от хората в Бояна, само че и от останалите региони. На игрището се планува да бъдат построени три изкуствени футболни стадиони, три тенис стадиони, бистро с пет съблекални. Инвестицията е в размер към 3-4 милиона лв.. Дейностите би трябвало да стартират може би идната седмица.
Боримиров на процедура влезе в пререкания с протестиращите, като съобщи, че да се спортува щяло да коства " 10-15 лв. ", а толкоз давали за цигари мнозина. Той съобщи и, че стадионът не бил на хората, а на общината и трябвало хората да се преценяват с решенията на общината, откакто са дали своят вот за тези, които я ръководят.
Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР