Жители на село Джерман протестират срещу депо за отпадъци. В

...
Жители на село Джерман протестират срещу депо за отпадъци. В
Коментари Харесай

Нов протест на село Джерман срещу депо за отпадъци

Жители на село Джерман стачкуват против хранилище за боклуци. В продължение на 7 години локалните се борят с желанията да бъде издигнато бунище на 400 метра от къщите им, оповестява Българска национална телевизия.

В 12 часа жителите на село Джерман блокират за придвижване основния път Е-79, който минава в региона на селото. Основните опасения на хората са, че с създаване на депото в непосредствена непосредственост до къщите им, ще се замърси въздухът, почвата и водата.

 Жители на село Джерман стачкуваха против градеж на хранилище за боклуци
Жители на село Джерман стачкуваха против градеж на хранилище за боклуци

Хората блокираха за 15 минути основния път Е-79

" Вече 7-ма година протестираме и ще продължаваме още 7, в случай че би трябвало, само че се надяваме министър председателят на Република България най-накрая да разбере защо става въпрос , тъй като през последните години той е манипулиран и лъган от ръководещите в Дупница, че тук няма проблем, а казусът е огромен ", разяснява Борислав Тасков, ръководител на предприемчив комитет " Бъдеще за Джерман ".

Общината в Дупница изяснява, че няма различен вид с изключение на този имот. С него е извоюван план за европейско финансиране , който ще бъде осъществен. Очаква се реализацията и стартът на построяването на депото тук да започва към средата на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР