Жители на Русе излязоха днес на пореден протест за чист

...
Жители на Русе излязоха днес на пореден протест за чист
Коментари Харесай

Жителите на Русе излязоха на протест срещу мръсния въздух

Жители на Русе излязоха през днешния ден на следващ митинг за чист въздух над града. Те настояха за незабавни ограничения против замърсяването и наказания за нарушителите. Протестиращите желаеха и оставката на шефа на районната еко ревизия, който твърди, че няма обгазяване над града.

Русе
 © Българска телеграфна агенция
Протестиращите настояват, че през последната седмица съвсем всекидневно усещат познатата миризма на изгоряла пластмаса. Велина Георгиева споделя, че макар получените оферти за работа в други градове желае да остане в Русе, само че се тормози за здравето на децата си.
Велина Георгиева: Не сме приели това, тъй като желаем да останем тук, да възпитаваме детето си в този град и да бъдем здрави хора тук, преди всичко. Така че моето наличие тук е освен поради детето ми, а поради мен, приятелите ми, поради фамилията, поради всички русенци.  © Българска телеграфна агенция
Фирмата за автомобилни елементи „ Монтюпе ", която се счита за главен замърсител на града преди месец пое ангажимент да сложи пречиствателни уреди в цеховете си до 2019 година. Според протестиращите обаче, тази мярка не е задоволителна и желаеха оставката на шефа на районната еко ревизия Любомир Атанасов.
Любомир Атанасов, шеф на еко инспекцията в Русе: Няма проблем. Оставката ми - то дето се споделя - и в този момент е на министъра на бюрото.
Три са автоматизираните станции, които наблюдават качеството на въздуха в Русе. В еко инспекцията са постъпили 30 тъжби на жители за неприятни миризми през последния месец, само че съгласно еко инспекторите, в множеството от случаите те са поради запалени контейнери, гуми и кабели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР