Жители на пострадалите от наводненията села в Карловско излязоха на

...
Жители на пострадалите от наводненията села в Карловско излязоха на
Коментари Харесай

Жители в Карловско: Всеки дъжд води до нови свличания, сечта продължава


Жители на потърпевшите от наводненията села в Карловско излязоха на митинг. Според тях страната не е направила задоволително за справяне с следствията от бедствието.

На подбалканския път сред Карлово и Сопот се събраха хора от трите потопени при започване на септември села – Каравелово, Богдан и Слатина.

Те затвориха пътя на разклона на село Московец за няколко минути, с цел да изразят неотстъпчивост към неналичието на поддръжка от страна на страната.

Местните поданици не престават да живеят в мокрите си домове, а фургоните съвсем не се употребяват. Спешно упорстват за разчистване на речните корита и оправяне на пътната инфраструктура.

„ Искаме да стартират действителните дейности по възобновяване. Ние три месеца слушаме единствено обещания, а нищо не се прави “, сподели Ани Иванова от Каравелово.

„ Голяма част от разчистването се водеше от неспециалисти. Всеки един дъжд води до ново срутване на пясъчна маса. Сечта в Балкана не е завършила. Постоянно живеем в стрес, има налични предпоставки да се случи още веднъж същото злополучие “, сподели още тя.

В засегнатите зони още няма улично осветяване, няма и вода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР