Жители на общините Шабла и Каварна ще протестират срещу закриването

...
Жители на общините Шабла и Каварна ще протестират срещу закриването
Коментари Харесай

Протест в Дуранкулак заради сливане на Районния съд в Каварна, с този в Балчик



Жители на общините Шабла и Каварна ще стачкуват против закриването на Районния съд в Каварна и обединяването му с Районен съд Балчик. Протестът ще бъде в 7.30 часа в село Дуранкулак , на пешеходната пътека на изхода на селото в посока Граничния контролно-пропускателен пункт.

Чрез митинга си жителите на двете приморски общини Каварна и Шабла желаят изрично да се опълчват на преместването на съда в Каварна в Балчик, съобщи един от уредниците и някогашен кмет на Каварна Цонко Цонев. Той е безапелационен, че съдът в Каварна е по-натоварен от този в Балчик, а преместването ще докара и до съкращения на чиновници, свързани с работата на съда. 

През октомври м.г. Мотивите за закриване на съда в Каварна са, че е покрай Балчик, където има областен съд, който ще поеме делата. Според съперниците на концепцията обаче, не е регистрирано, че тримата съдии в Каварна правораздават и за жителите на община Шабла и ГКПП-Дуранкулак. Те показват, че жителите на тези обитаеми места ще останат на 50-60 км от Районен съд и това ще ограничи опциите им за прилагане на правосъдни услуги.

Преди дефинитивно да се вземе решението за ориста на съда в Каварна до 30 юни ще се организира необятно публично разискване със заинтригуваните страни е записано в протоколите от съвещанието на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. 

По обявата работи: Нина Милошевич
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР