Жители на кв. Бояна в София излязоха на протест заради

...
Жители на кв. Бояна в София излязоха на протест заради
Коментари Харесай

Протест в кв. "Бояна" заради отдаването под наем на спортно игрище на открито

Жители на кв. " Бояна " в София излязоха на митинг поради отдаването чартърен на единственото спортно игрище навън в региона. Теренът е общинска благосъстоятелност, а на мястото му се планува частен вложител да построи състезателен комплекс.

Наемът е за период от 10 години, а жителите на Бояна се тормозят, че след построяването на комплекса няма да могат да спортуват свободно, защото използването на игрището ще се заплаща. Протестиращите са недоволни, че желанията на общината не са били съгласувани с живеещите в региона и събират подписи в отбрана на терена:

" Вчера вечерта имахме към 1800. Имаме мобилни станции, които не сме ги събрали. В момента ги събираме и в тази връзка мога да кажа, че ще съберем над 2000 подписа ". "

" Смятаме, че не е обикновено обособени хора да заграбват общинската благосъстоятелност, която е за всички ". "

" Ще ви дам един образец в Австрия. Общински терен има във всеки квартал. По три като този тука, които са облагородени за хората - да ги употребяват свободно ".

По-рано през днешния ден вложителят, футболистът Даниел Боримиров увери, че жителите на квартала ще могат да употребяват гратис спортния комплекс: 

" С персонална карта! Показва се адресът. Като си от " Бояна ": " Ето, заповядайте, един час, ще влизате гратис " ".

Това обаче не удовлетвори протестиращите. За на следващия ден е планувана среща в Столичната община, където всички страни ще търсят решение за проблема с футболното игрище в " Бояна ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР