Жители на Кричим готвят протест заради опасния път от Стамболийски

...
Жители на Кричим готвят протест заради опасния път от Стамболийски
Коментари Харесай

Заради опасния път в Кричим: Местните жители готвят протест

Жители на Кричим готвят митинг поради рисковия път от Стамболийски към Девин, който минава през самия град. Както съобщихме, правата е натоварена освен поради засиления пътен трафик. Пътното платно се пресича всекидневно от стотици възпитаници от двете учебни заведения в града. В края на предходната година камион пропадна в правата. В същото време страната бави ремонта на пътя, който даде обещание да извърши.
Прочетете още
„ Проблемът съществува отдавна. Самият път се трансформира в причина за ПТП-та. Водачите постоянно са принудени да правят маневри, с цел да избегнат конфликт. Бутат се огради, камиони пропадат в асфалта. Пътят е рисков както за жителите на град Кричим, по този начин и за всички туристи, които минават по него ”, съобщи пред Нова телевизия един от жителите на обитаемото място.

Директорката на едно от учебните заведения показа, че няма и маркировка на пътя. „ Всеки ден, пристигайки на работа се тормозим по какъв начин минават учениците ни. Тежкотоварни коли се движат по този път, изпреварва се до момента в който децата пресичат рано заран. няма „ легнали служители на реда ”. Кола се вряза в оградата на учебното заведение, с цел да избегне дупка на пътя ”, описа тя.

„ Това е републикански път. От страна на общината е направено всичко допустимо. Изготвихме план. Входирахме го в АПИ,  откъдето дадоха обещание документално, че ще извършат главен ремонт, който да бъде заложен в капиталовата им стратегия за 2023 година. След това го анулираха. Не можем да създадем маркировки на пътя, тъй като е държавен. Техен ангажимент е да оправят пътя. Няма да подпиша съглашение за взаимни действия, до момента в който пътя не се оправи във типа, в който би трябвало да бъде ”, безапелационен е кметът на Кричим Атанас Калчев.

Градоначалникът уточни, че сега, в който пътят се ремонтира, той ще подпише съглашение за поддръжка – както за маркировка, по този начин и за разчистване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР