Жители на Костенец излязоха отново на протест. Те настояват за

...
Жители на Костенец излязоха отново на протест. Те настояват за
Коментари Харесай

Жители на Костенец отново излязоха на протест заради разбития път към АМ Тракия

Жители на Костенец излязоха още веднъж на митинг. Те упорстват за незабавен ремонт на разрушения път, който свързва Костенец с Автомагистрала „ Тракия ".

Хората блокираха основния път към Костенец. Според тях правата е натоварена и рискова поради множеството " кратери " на пътя. Местните се оплакват, че поради дупките пукат гуми. Невъзможно е да ги заобикаляш, споделят те. Даже са ги броили - повече от 100. Оплакват се, че асфалтът е от 40 години и е единствено кърпен.

" Ако моторист влезе в тях, няма да оцелее ", споделят хората.

Освен дупките, на пътя липсват мантинели и маркировка.

" На хората им писна, тъй като последното кърпене на тези сектори беше през октомври. До ден сегашен нищо по пътя не е правено, като положението е влошено. Това е републикански път, който свързва няколко общини. От окаяното му положение страда освен Костенец, а и Белово, пътуващите за София, Долна Баня, Ихтиман. Апелирам да се обърне съществено внимание ", сподели в " Денят стартира " зам.-кметът на община Костенец.

За Българска национална телевизия от АПИ обявиха, че е планувано през април 2022 година да се разгласи социална поръчка за актуализиране на съществуващия план за главен ремонт. Към момента се приготвя тръжната процедура. Въз основа на готовия план по-късно ще могат да се възложат и изпълнят ремонтните действия. Основният ремонт на трасето обаче може да стартира едвам през 2023 година От АПИ споделят още, че могат да стартират частични ремонтни действия откакто Народно събрание им даде опция да се разпореждат настоящи поправки за поддръжка на Републиканската пътна мрежа.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР