Жители на Кърджали изпълниха тази сутрин трите църкви в града,

...
Жители на Кърджали изпълниха тази сутрин трите църкви в града,
Коментари Харесай

Много мюсюлмани в Кърджали също се включиха в приготовленията за празника

Жители на Кърджали извършиха тази заран трите църкви в града, с цел да вземат участие в богослужението за Коледа. Много мюсюлмани също се включиха в приготовленията за празника, като купиха дарове за децата си. Причината е, че групите в детските градини са смесени и Дядо Коледа идва при всички.

Между 100 и 500 лв. отделят жителите на Кърджали за коледните празници. Пазаруват облекла, козметика, мобилни телефони и таблети. 
Магазините са цялостни с купувачи, а в навечерието на Коледа в града дойдоха доста гърци. Някои фамилии обаче няма да посрещнат своите близки.
Синът ми не е в България, единствено аз и майка ми ще бъдем, тъй че ще се опитаме, колкото ни разрешават опциите да спазим традицията, пък към този момент каквото пристигна нататъка,  единствено да е живот и здраве на всички в Кърджали поисквам.
Социалните мрежи са цялостни с пожелания за Коледа, отправени от локалните мюсюлмани към техните другари християни. В Кърджали е традиция двете религии взаимно да се почитат и дружно да споделят своите празници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР