Жители на Хасково готвят протест срещу използването на институциите като

...
Жители на Хасково готвят протест срещу използването на институциите като
Коментари Харесай

Активист на Да, България бил репресиран от институциите в Хасково

Жители на Хасково готвят митинг против потреблението на институциите като бухалки и в поддръжка на собствен съгражданин, оповестяват от " Да, България ".

Гражданите ще се съберат на следващия ден пред постройката на Агенцията за обществено подкрепяне - Хасково на митинг под надпис " Децата ни не са бухалки ".

Повод е неоснователно прекъсване на детските надбавки за едно от децата на Станимир Стоянов - деятел на " Да, България! " и постоянен участник в митингите в Хасково, част от националните демонстрации с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.

Миналия петък Стоянов схванал, че надбавките са спрени с претекст, че едно от децата му не посещава предучилищна група. Това обаче не било правилно.

Мъжът е извадил нужните документи и оспорва решението на обществените с тъжба в Административния съд - Хасково. Той подозира, че има опит за заплашване поради присъединяване му в разнообразни протестни акции.

Той изяснява, че детето му посещава постоянно подготвителна група и няма нито едно неизвинено неявяване. Ходел и на митингите с татко си.

Друга причина да вижда принуда в дейностите на обществените била, че минути преди да бъде известен за прекъсването на детските надбавки, той е бил свикан да се яви в полицията в Свиленград.

Поводът бил негова тъжба в Административния съд против възбрана от кмета на Свиленград на плануван митинг на автомагистрала " Марица ". Призовката обаче е била за явяване на място единствено час след приемането ѝ, а хасковските служители на реда му обяснили, че в случай че не отиде предстои на санкция.

Анонимни жители пък призовали в локални медии да се сезират обществените служби, тъй като Станимир Стоянов водел някои от децата си на митингите в Хасково и в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР