Жители на дупнишкото село Джерман излязоха на пореден протест срещу

...
Жители на дупнишкото село Джерман излязоха на пореден протест срещу
Коментари Харесай

Протест срещу депо за отпадъци затвори Е-79 край Дупница

Жители на дупнишкото село Джерман излязоха на следващ митинг против плана за създаване на хранилище за боклуци край селото.

Протестиращите, проведени от сдружението " Бъдеще за Джерман ", блокираха за 15 минути основния път Е-79.
От 5 години джерманци стачкуват против плана за хранилище върху 220 декара в местността " Спротива " край селото, където ще карат отпадъците си 6 общини от Кюстендилска област - Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно.

Местните хора смятат, че определеният терен е несъответствуващ, една част от него е и обработваема земеделска земя. За да получат божията помощ, джерманци издигнали параклис " Св.Константин и св.Елена " на мястото, където би трябвало до юни тази година да стартира построяването на първата клетка от депото. По решение на общоселско заседание всеки месец ще има митинги в Джерман, първият от които е през днешния ден, а вторият - през февруари.

След като извърши ритуала с Богоявленския кръст, към протестиращите се причисли и отец Кирил. При блокирането на пътя полиция охраняваше секторът от към 200 метра. До съществено запушване не се стигна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР