Жители на Добринище излязоха на протест днес срещу решение на

...
Жители на Добринище излязоха на протест днес срещу решение на
Коментари Харесай

Добринище на протест срещу решение на ОБС Банско

Жители на Добринище излязоха на митинг през днешния ден против решение на ОБС Банско за изсичане на околност с вековни дървета, с цел да бъде задоволен частен интерес за застрояване. Горска околност се трансформира с решението на ОБС в урбанизирана територия, където се разрешава строителство на доста огромна повърхност. Това щяло да нанесе непоправими вреди на локалния туризъм, като туристопотока ще се пренасочи.

Освен това има и ощетени притежатели на земи в местността, които ще бъдат обезщетени в места в " дерета ". Както към този момент съобщихме, в края на декември общинския съвет взе решението и още тогава хората в Добринище обявиха желанията си за протестни дейности.

Засега към момента са мирни, само че доста скоро, в случай че ОБС не анулират решението си напрежението ще ескалира фрапантно. Страхът, че бизнесът ще загине, докара на митинга ресторантьори, притежатели на хотели и механи, които обявиха, че няма да спрат да стачкуват, до момента в който решението не падне. Зад настояванията на жителите застава и кметът Галчев, който през днешния ден бе измежду първите дошъл на мястото на митинга.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР